Merdan Yanardağ, Özel-Erdoğan görüşmesindeki boş koltuğun anlamını açıkladı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 8:40 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 8:40 pm

Haber: Ceren Ural

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özelle yaptığı görüşmede yanında boş koltuk bulunmasıyla ilgili, “Ben sizinle yani Özgür Özelle Cumhurbaşkanı sıfatıyla görüşüyorum demiş oldu. Bunu demek için ve iki koltuğa sahip olduğunu anlatmak için de bu boş koltuğu bırakmış olabilir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında beklenen ziyaretin ardından boş koltuk tartışmaları başladı.

“ORADA İKİ TÜRK BAYRAĞI VAR”

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Murat Taylan’ın moderatörlüğünü yaptığı 4 Soru 4 Yanıt programında bu boş koltuğun anlamına değindi. Merdan Yanardağ, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu boş koltuk ile Özgür Özelle Cumhurbaşkanı sıfatıyla görüştüğü mesajını vermiş olduğunu belirtti.

TELE1 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Boş koltuk hoş olmamış, şık olmamış ama orada iki Türk Bayrağı var. Türk bayraklarından birinde Cumhurbaşkanlığı Forsu var. Orada şunu yapmış oldu Erdoğan: Ben sizinle yani Özgür Özelle Cumhurbaşkanı sıfatıyla görüşüyorum demiş oldu. Bunu demek için ve iki koltuğa sahip olduğunu anlatmak için de bu boş koltuğu bırakmış olabilir. Daha sonra paylaşılan fotoğraflarda Devlet Bahçeliyle ve başkalarıyla yaptığı görüşmede de orada bir boş koltuğun olduğu görülüyor. Yani bu Özgür Özel için özel olarak düzenlenmiş bir görüşme ortamı değil.”

‘Özgür Özel oturma düzenini doğru bulmadığını söyledi, Erdoğan ‘İade-i ziyareti yapalım’ dedi’

Kaynak: HABER MERKEZİ