AKP’li eski başkan, ‘Erdoğan hayranıyım’ deyip usulsüzlükleri soran yurttaşı toplantıdan kovdurdu

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2024 Cuma 11:17 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 11:17 am

Sarayı andıran tasarımıyla dikkat çeken Yunusemre Belediyesi‘nin eski AKP’li Başkanı Mehmet Çerçi, kendisine usulsüzlüklerle ilgili soru soran AKP’li vatandaşı dışarı attırdı.

Manisa’nın 271 bin nüfuslu Yunusemre ilçesinde  10 yıl boyunca Belediye Başkanlığı yapan AKP Mehmet Çerçi geride 1.2 milyar lira borç ve sarayları aratmayan gösterişli belediye binası bıraktı. Yeni başkan, oyların yüzde 46’sını alan CHP’li Semih Balaban oldu. Balaban’ın usulsüzlük iddialarına yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen AKP’li eski Başkan Çerçi hiç beklemediği sorularla karşılaştı.

Saray gibi dizayn edildiği ortaya çıkmıştı! AKP’li eski başkandan ‘bit pazarı’ savunması

GELİRİNİ SORGULADI

Toplantıda, Çerçi’nin makam odasındaki bazı eşyaları kendisinin aldığını açıklamasının ardından, AKP’li olduğunu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayran olduğunu belirten bir katılımcı, Çerçi’nin gelirini sorguladı. Çerçi, kendisinin aylık gelirini 100 bin TL, eşinin gelirini 50 bin TL ve belediyeden aldığı maaşı da 150 bin TL olarak belirtti.

USULSÜZLÜKLERİ DİLE GETİRDİ

Aldığı cevaptan memnun olmayan ve kendini AKP’li vatandaş, belediyenin özel şirketlere kestiği faturalar ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi ve tartışmanın fitilini ateşledi. Çerçi, şahsın kim olduğunu sorgulayarak, gazeteci olup olmadığını sordu AKP’li yurttaş esnaf olduğunu belirtti.

TOPLANTIDAN KOVDU

Çerçi, vatandaşın gazeteci olmadığını toplantıya da provokasyon yaratmak için geldiğini ileri sürerek, “Sen bir sabotörsün, bu arkadaşın niyeti başka. Sen gazeteci değilsin kardeşim. Çık dışarı” İfadelerini kullandı.  Çerçi’nin sözlerinin ardından bazı partililer, vatandaşı dışarı çıkarmak için girişimde bulundu ve toplantıda gergin anlar yaşandı. Salondan çıkartılan vatandaş “Elimde belge var isteyen arkadaşlarla paylaşabilirim” dedi.

Sonunda, soru soran şahıs dışarı çıkarılırken bir başka partili ise koşarak peşinden takip etmek isteyince diğer partililer engel oldu.

Kaynak: TELE1