İrfan Değirmenci TİP’ten milletvekili adayı oldu! “Kendimi sizlerin oylarına emanet edeceğim”

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 10:12 pm - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 12:12 am

Gazeteci İrfan Değirmenci Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu. Değirmenci’nin adaylığını Erkan Baş Twitter’dan duyurdu. Değirmenci de Twitter’dan bir video paylaştı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci İrfan Değirmenci’nin TİP’ten milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Twitter’dan açıklama yapan Baş, “Dört yandan kuşatılan basın dünyamızın güvenilir ismi sevgili İrfan Değirmenci milletvekili adaylığı teklifimizi kabul ederek mücadelemize güç verdi. Yürekten teşekkür ediyorum. Özgürlüğümüzü yeniden kazanacağız” ifadelerini kullandı.

İrfan Değirmenci TİP’ten aday oluyor… Yerine kim geçecek?

DEĞİRMENCİ’DEN AÇIKLAMA

Değirmenci sosyal medya hesabından yayınladığı video ile ilk açıklamasını yaptı.

Değirmenci videoya “Birkaç güne Halk Tv’de bayrağı bir başka meslektaşıma devredeceğim. Size hiç yalan söylememiş olmanın iç huzuruyla kendimi sizlerin ellerine, oylarına emanet edeceğim. Türkiye İşçi Partisi milletvekili adayıyım dostlar” notunu düştü.

Değirmenci videoda şunları söyledi:

“Hep yanınızdaydım, bugüne kadar. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek.  O meclise ezilenlerin, hakkı yenilenlerin, işsiz bırakılanların, ötekileştirilenlerin, ‘sen git’ denilenlerin, ‘gidiyorsan güle güle’ denilenlerin sesini taşıyacağım. Birlikte yapacağız bunu, birlikte başaracağız. Çok umutluyum, yeni bir yola çıkıyoruz. Arkamda Türkiye’nin en güçlü siyasi partilerinden biri var.

1960’larda Meclis’te sınırlı sayıda vekille fırtına gibi esen; 2020’lerin başında, Erdoğan iktidarının sonunda dört kişiyle dört yüz kişilik muhalefet eden Türkiye İşçi Partisi’nin 5. vekili olmaya adayım. Umarım sayımız elliyi bulur. Umarım desteğinizle o Meclis’te biz de varız deme şansını elde ederiz. Çok heyecanlıyım açıkçası, paraşütle falan inmiş değilim. Sokaktayım, mücadelenin göbeğindeyim.

İlk kez bu ün, şöhret, tanınmışlık bir işe yarayacakmış gibi hissediyorum. Onun dışında zaten beraberiz.

Size bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Ve şunu vaadedebilirim; bundan sonra da hiç yalan söylemeyeceğim. Başarabiliriz. İnadımız irademiz.

Bir oy Kemal Bey’e, bir oy Meclis’te bizlere, kendinize, TİP’e, İşçi Partisi’ne!”