Milletvekilleri Togg fabrikasını gezdi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 4:18 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 4:18 pm

TBMM Sanayi Komisyonu, Togg fabrikasını gezdi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Yerli ve milli yatırımlara hiçbir zaman karşı duruşumuz yok ancak bunun tüm sektörlerde ve tüm bu yatırım yapmak isteyen kesimler için eşit şekilde dağıtılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Togg’un Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Teknoloji Kampüsü’ne teknik inceleme gezisi yaptı.

Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve komisyon üyesi milletvekilleri, Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu, ardından test sürüşü yaptı.

“YATIRIMCININ EŞİT OLARAK TEŞVİK EDİLMESİ ÖNEMLİ”

Heyette yer alan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin şunları söyledi:

“Yerli ve milli yatırımlara hiçbir zaman karşı duruşumuz yok ancak bunun tüm sektörlerde ve tüm bu yatırım yapmak isteyen kesimler için eşit şekilde dağıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Sivil kullanıcıların değil tüm devlet kurumlarında makam aracı olarak kullanılmasını da önemsiyoruz. Açıkçası ilk defa bineceğim. Tabii gurur verici bir şey. Milli bir otomobilimizin olması elbette önemli. Dediğim gibi ama bu sektörel bazda her alanda bu yatırımcının teşvik edilmesi ve eşit olarak teşvik edilmesinin önemli olduğunu söylemek istiyorum.

Yerli ve milli bir aracın ülkede üretilmesi önem taşıyor ama bunun elbette ki sektörel bağlamda baktığımız zaman 5 girişimci firma tarafından yapıldığı ve devlet tarafından desteklendiği ortadayken asla politik bir malzeme olmaması gerektiğini buradan ifade etmek isterim. Çünkü bu Türkiye’ye mal olmuş bir şey ve o şekilde de devam etmeli. Siyaset malzemesi yapılmamalı hiçbir zaman. Bu bağlamda da bütün farklı sektörlerde girişimcilere de benzer şekilde desteklemeler yapılırsa Türkiye’de iyi şeyler yapılabileceği ortada. Üretimle alakalı konuların her geçen gün geliştirildiği brifingde anlatıldı. AR-GE çalışmalarının sürdüğünü gördük. Üretim bantlarının da burada geliştirildiğini gördük. 3 binin üzerinde çalışanın ve 800 civarında da mühendisin olduğu ifade edildi. Umuyorum hem ülkemize hem milletimize faydalı üretimler olsun. Biz mutlaka ülkemize katma değer katan yatırımların faydalı olduğunu düşünüyoruz. Reel anlamda da diğer sektörlerin de benzer şekilde devlet tarafından desteklenmesi ve mümkünse sadece seçim alanlarında değil şu anda 156 bini bulan makam araçlarının da yerli ve milli olmasını temenni ediyoruz.”

“BUNLAR STRATEJİK ÜRÜNLER”

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş ise “Bunlar stratejik ürünler. Cari açığın azaltılmasına büyük olumlu katkısı olan ürünler. Bu stratejik ürünlerin imalatlarının yerel olarak yapılması, Türk malı olması bizler için çok gurur verici. Güzel bir girişim bunlar gibi daha çok girişimler olacağına inanıyoruz. Bu sürdürülebilir olması gerekir. Bunlar da hiçbir siyasetin malzemesi olmamalı. Bu ülkenin bir girişimi diye addediyoruz. Böyle girişimlerin de artarak devam etmesini canı gönülden isteriz. Biz de her zaman destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.
Ateş, bu ziyaretinde yeni yatırımları da görme imkanı bulduğunu kaydederek, “Gururla izliyoruz, inşallah daha da büyür. Daha bunun gibi Türkiye’de daha değişik yerlerde de stratejik yatırımlarımız olur. Cari açığımıza faydası olan bütün yatırımların yanındayız. Bütün yatırımcıların yanındayız” dedi.

Kamu bankaları TOGG kredisinde faizleri yükseltti