Mehmet Metiner’in hedefinde Bakan Yumaklı mı var?

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 12:14 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 12:43 pm

Haber: HABER MERKEZİ

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Muğla İl Tarım Müdürü iken adaylık için istifa eden Barış Saylak’ın aday yapılmayarak yeniden aynı göreve atanmasını örnek göstererek bu tür kararların AKP’yi zayıflattığı değerlendirmesinde bulundu. Mehmet Metiner’in “Umarım asıl fail ve failler için de gereken yapılır” sözleri akıllara Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı mı işaret ettiği sorusunu getirdi.

AKP’de seçim yenilgisi sonrası başlayan tartışma sürüyor. AKP’nin güçlü olduğu illerden Adıyaman’da İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ve Rize’de de İl Başkanı Hikmet Ayar görevlerinden istifa etmişti.

İki istifayı da destekleyen açıklamalarda bulunan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner bu sefer de “Reisimize ve ilgili bakanlarımıza maruzatımdır” başlıklı bir açık paylaşımda bulundu.
İl ve ilçelerde oy kayıplarının tek nedeninin il başkanları olmadığını ve illerde etkili olan siyasetçilerin de bu oy kayıplarından sorumlu olduğu değerlendirmesinde bulunan Mehmet Metiner, aday gösterilmediği için AKP aleyhine çalışan insanların “en itibarlı görevlere iade edilmesi”nin de AKP’nin inandırıcılığını zayıflattığını söyledi.

Metiner bu duruma örnek olaraksa Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü görevinde olduğu 22 Kasım 2023 tarihinde 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Milas ilçesi belediye başkanlığı adaylığı için görevinden istifa eden Barış Saylak’ın 27 Mart 2024 tarihinde yeniden aynı göreve atanmasını gösterdi.

Mehmet Metiner’in bu örneği vermesi akıllara, “Umarım asıl fail ve failler için de gereken yapılır” ifadeleriyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı mı işaret ettiği sorusunu getirdi.

“REİSİMİZE VE İLGİLİ BAKANLARIMIZA MARUZATIMDIR “

Metiner’in paylaşımı şu şekilde:

“Başarısız olan illerin il başkanlarının görev değişimini anlamlı ve gerekli buluruz. Bazı illerde il başkanımızdan ve teşkilatlarımızdan kaynaklı başarısızlıklar olmasa bile bu değişime o il başkanlarımızın da teşkilatlarımızın da itirazı olmaz bilirim. Çünkü Reis’e ve partiye sadakatlerini bilirim.

Benim maruzatım iki konuda olacak.

Birincisi, o illerdeki başarısızlığın tek sebebi teşkilatlar değildir. Teşkilatları kendi emrine alan siyasetçilerdir. Daha açık bir ifadeyle o illerde siyasi patron olarak kabul edilenlerdir. Zira teşkilatları da şekillendirenler onlardır. O illerin bürokrasisini de belirleyenler onlardır. Ötesini demeyeyim. Onları ödüllendirip cezayı sadece il başkanına ve teşkilata kesmek, AK Partimizi daha da zayıflatır. AK Partimizin inandırıcılığına gölge düşürür. Umarım asıl fail ve failler için de gereken yapılır.

İkincisi, kendi ilinde veya ilçesinde aday gösterilmediği halde AK Partimize ihanet eden, AK Parti adayımızın kazanmaması için ihanet içine giren bürokratların kimi siyasetçiler marifetiyle tekrar eski itibarlı makamlarına iade edilmeleridir. Mesela, Muğla Milas’ta aday gösterilmediği için AK Parti Milas adayımızın kazanmaması için her türlü hile ve desiseye başvuran İl Tarım Müdürünün seçime iki gün kala tekrar İl Tarım Müdürü olarak ödüllendirilmesi gibi. Muğla vekillerimizin ve Milas ilçe teşkilatımız ve belediye başkan adayımızın muhalefetine rağmen.

İl başkanlarımız için öngörülen kriterin sırf siyasi arkası olan kimi bürokratlara uygulanmaması, hem teşkilat hem millet nezdinde olumsuz karşılanmaktadır.

Bu çifte standardın ortadan kaldırılması yeni dönemde inandırıcılık ve güven açısından şarttır.”

AKP Adıyaman İl Başkanı istifa etti

AKP il başkanı beşinci kez “görevden affını” istedi: Elini rahatlatmak için…

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Muğla İl Tarım Müdürü iken adaylık için istifa eden Barış Saylak’ın aday yapılmayarak yeniden aynı göreve atanmasını örnek göstererek bu tür kararların AKP’yi zayıflattığı değerlendirmesinde bulundu. Mehmet Metiner’in “Umarım asıl fail ve failler için de gereken yapılır” sözleri akıllara Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı mı işaret ettiği sorusunu getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ