Mazlum Çimen’den Sivas Katliamı davasının düşürülmesine tepki: O zaman boşu boşuna yatırdılar

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 6:02 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 6:26 pm

Özel Haber: Barış Önal

Sivas Katliamı davası zaman aşımı nedeniyle düştü. Katliamda hayatını kaybeden Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen, “Bu kadar insanı o zaman boşu boşuna yatırdılar” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nde 33 kişinin gerici grup tarafından yakılarak katledilmesine dair firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karakaş hakkında devam eden davanın duruşması Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı, 30 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesini talep etti. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, firari üç sanık hakkında süren Sivas katliamı davasında 30 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Katliamda hayatını kaybeden Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen kararın ardından TELE1’den Barış Önal’a konuştu. Çimen kararın ardından,  “Her şeyimizle iflas ettiğimizin belgesidir bu.  Duygusallığım öfkemi bastırıyor. Sağ-sol ayırmaksızın iflastayız” dedi.

33 aydının katledildiği Sivas Katliamı davası zaman aşımından düştü!

“BU KADAR İNSANI BOŞUNA YATIRDILAR O ZAMAN”

Düşürülen ilk Sivas Katliamı davasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Çimen, “Baştan belli olan bir davaydı. Süreç zaten buraya doğru gideceğini ip uçlarını vermiş yıllar evvel. Cumhurbaşkanı son olarak Gül’ü de (Hayrettin Gül) affettiğinde zaten vatana millete hayırlı olsun lafını tekrarlamıştım. Cumhurbaşkanı başbakanken zaman aşımı kararı sonrası ‘vatana millete hayırlı olsun’ demişti. O dileğini de iyice gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Mesele hakkında ironik bir açıklamada yapan Çimen daha önceki açıklamalarını da tekrarlayarak, “Tekrarlıyorum yakıldığımız için özür dileriz. Bu zamana kadar meşgul etmişiz bu ülkeyi. Tersinden ironik de bakmak lazım. Bu kadar insanı o zaman boşu boşuna yatırdılar” diye konuştu