Mahkemenin vahşet görüntülerini izlemeye dayanamadığı Hizbullahçılar bir bir tahliye edildi

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 12:08 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 12:08 pm

Domuz bağlı infazları ile bilinen, mahkeme heyetinin vahşet kasetlerini izlemeye dayanamadığı Hizbullahçılar, yeniden yargılama altında bir bir tahliye edildi.

Hizbullah terör örgütü adına yüzlerce kişiyi vahşice katleden 273 tetikçinin serbest kalması sonrası mahkeme kararları yeniden gündeme geldi. Sözcü’de yer alan habere göre; Hizbullah dosyasına giren infazlar ortaya çıktı.

İstanbul Beykoz Kavacık’ta, 17 Ocak 2000’de hücre evi olarak kullanılan villaya düzenlenen baskında örgüt lideri Hüseyin Velioğlu, polisle çatışmaya girdi. Şura üyesi Edip Gümüş ile tetikçi Cemal Tutar’a da evdeki bilgisayar hard disklerini banyo küvetinde imha etmelerini söyledi.

Velioğlu, çatışmada öldürüldü. Eve gaz bombalarıyla giren polis ikisini de sağ yakaladı. 20 milyon sayfalık örgütsel doküman kaçırılan kişilerin sorgulanıp domuz bağıyla infaz edildikleri sorgu kasetleri, özgeçmiş raporları, Güneydoğu’da tek kurşunlu sokak infazlarına kurban gidenlerin listeleri, bu kişileri öldüren tetikçilerin kimlik bilgilerini içeren 41 adet hard disk ele geçirildi. Bunlardan 24’ü kurşunlandığı ve banyo küvetine atıldığı için tamamen tahrip olmuştu.

VAHŞET GÖRÜNTÜLERİNİN BİR KISMI ORTAYA ÇIKTI

Hizbullah ana dava dosyasına giren delil niteliğindeki bu hard diskler Türkiye’de çözümlenemedi. Veriler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Hizbullah uzmanı bir ekip tarafından Amerika’ya Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) götürüldü.

Suya maruz kalan ve kurşunlanan hard disklerdeki önemli veriler kurtarılamadı. İstanbul Teknik Üniversitesinde oluşturulan bilirkişi heyetince bir kısmı kurtarıldı. Vahşet gün yüzüne çıktı.

Hizbullah’a ‘Allah bizden uzak tutsun’ diyen Arınç: HÜDA-PAR eski dostumuz

MAHKEME BEŞ DAKİKASINA DAYANABİLDİ

Hard diskleri kurşunlayarak imha eden Cemal Tutar mahkeme başkanına, “Eğer o verileri imha etmeseydik, sizin bile fotoğrafınız çıkabilirdi. Biz herkesi fişliyorduk” dedi. Mahkeme heyeti, domuz bağlı, işkenceli sorgu kasetlerini izlemeye karar verdi.

Ancak heyet, işkenceli sorgu kasetlerinin ilk 5 dakikasına dayanabildi ve bu vahşet görüntülerin çözümünün Emniyet Müdürlüğünde yapılıp mahkemeye gönderilmesini istedi. Operasyonda 2959 teyp kaseti ile sorgu ve infaz görüntüleri içeren 374 videokaset ele geçirilmişti.

Kasetlerde, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım,  Nesim Malki cinayeti sanıklarından Mehmet Sümbül,  İslamcı Feminist Konca Kuriş’ib işkence sorguları ve katledilme anları yer aldı.

15 KİŞİNİN KATİLLERİ SERBEST

İzzettin Yıldırım, Mehmet Sümbül, Konca Kuriş ve işadamları Mehmet Salih Dündar, Cihangir Gaffari Negiş, İsmail Aksoy, Kadri Tezel, Orhan Karaçöl, Ömer Çınar, Yusuf Akdeniz, Ramazan Yaşar, Ali Can, Mahmut Kaymaz, Ahmet Ekinci, Mehmet Kanlıbıçak’ın da aralarında bulunduğu 15 kişiyi kaçırıp sorgulayarak öldüren Hacı İnan, Emin Ekici ve Mehmet Veysi Özel de tahliye edildi.

Mahkeme heyetinin yargılama sürecince izlemeye bile dayanamadığı cinayetlerin failleri, Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR ile iktidarın yakınlaşması sonrası yeniden yargılama adı altında tahliye oldu.