Hizbullah’a ‘Allah bizden uzak tutsun’ diyen Arınç: HÜDA-PAR eski dostumuz

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 9:29 am - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 9:29 am

Hizbullah’a tepki gösteren AKP kurucularından Bülent Arınç, Hizbullah ile yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR’a sahip çıktı. Arınç, “HÜDAPAR bizim eksi dostumuzdur” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşını şehit eden Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA-PAR, 14 Mayıs seçimlerine AKP’nin listelerinden girecek.

HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılımı sonrası AKP kurucularından Bülent Arınç, Hizbullah’a tepki göstermişti. Arınç, “Bir Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile DAEŞ’in (IŞİD) sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun. Biz onları hiçbir şekilde benimsemiyoruz ve yakıştırmıyoruz kendimize ama hala onları ideal noktada gören Hz Peygamber zamanında böyleydi diyerek birisinin arkasından gidenler var” demişti.

Bülent Arınç: Bu gidişle 500 liraya et bulamayacaksınız dediler

Arınç, bu sefer Hizbullah ile yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR’a ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için yürürlükte olan yasadan rahatsız olan Yeniden Refah Partisi’ne destek çıktı. AKP Manisa Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katılan Arınç, şunları sarf etti:

“HÜDAPAR’ın genel başkanı ve yanındaki arkadaşları da bizim eksi dostlarımızdır. Yani biz Refah Partisi’ndeyken beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Medyada orada burada yapılan dedikodulara kulak asmayın onlar bu memleketin tertemiz vatansever evlatlarıdır

 

AKP’li belediye başkanından Bülent Arınç’ı hatırlatan kabalık