Ahmet Ercan’dan 4 kent için uyarı: Vahşi kırıklardır, 7.3 büyüklüğünde deprem üretebilir

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2024 Pazar 9:28 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2024 Pazar 9:28 am

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fayı’nın güney koluna işaret ederek Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’ye dikkat çekti.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Flash TV’de katıldığı bir yayında deprem açısından riskli olan kentler konusunda uyarılarını yineledi. Prof. Dr. Ercan, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen fay hatlarını hatırlatarak “Bunlar çok etkin ve vahşi kırıklardır. Bunların üretebileceği deprem büyüklükleri 7.3’e kadar yükselir” dedi.

Prof. Dr. Ercan, ayıca 2 bölge haricinde büyükşehirlerin deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi. “Aydın, İzmir, Bodrum ve Fethiye’nin yerlerini değiştiremezsin” ifadelerini kullanan Ercan, “Burada yapılması gereken sağlam yerde sağlam konutu yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Ercan şöyle devam etti: “Marmara’yı etkileyen ana kırık; Kuzey Anadolu Kırığı. Kuzey Anadolu Kırığı’nın kuzey kolu 1999’da Gölcük’te deprem yaptı. Bunun güney kolu Akyazı’dan geliyor. Türkiye’de deprem açısından en sıkıntılı yerlerin Düzce, Akyazı, Adapazarı, Sapanca kesimi olduğunu söylemiştim.”

Ahmet Ercan’dan bir il için dikkat çeken açıklama! “Gelecek 10 yıl içinde…”

Kaynak: HABER MERKEZİ