Macaristan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı seçildi

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 2:51 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 4:37 pm

Katalin Novak, 199 sandalyeli Macaristan Meclis’inde 137 oy olarak ülkenin cumhurbaşkanı seçildi. Novak, böylelikle ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı oldu.

Macaristan‘daki iktidar partisi Fiesz-KDNP’nin adayı, eski aile Bakanı Katalin Novak, cumhurbaşkanı seçildi. Novak, 188 geçerli oyun 137’sini alarak Macaristan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı oldu. Novak, iki dönem cumhurbaşkanlığı görevinde olan Janos Ader’den koltuğu 10 Mayıs’ta devralacak.

MACARİSTAN, EŞCİNSELLİĞİN TEVŞİK EDİLMESİNİ YASAKLAMAK İÇİN REFERANDUMA GİDİYOR

Avrupa Birliği (AB) üyesi Macaristan, 2021 Haziran’da “eşcinselliğin teşvik edilmesini yasaklamak” için Meclis’te bir düzenleme kabul etmişti. AB’den gelen tepkiler üzerine Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “çocuk koruma” yasasıyla ilgili referandum düzenleneceğini açıklamıştı.

Meclis seçimleri ile birlikte düzenlenecek referandum 3 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek. Orban, Facebook hesabından referandumda sorulacak soruları şöyle sıralamıştı:

Ebeveynlerin rızası olmadan reşit olmayan çocuklar için okullarda cinsel yönelim dersleri verilmesini destekliyor musunuz?

Reşit olmayan çocuklar için cinsiyet değiştirme operasyonu tanıtımı yapılmasını destekliyor musunuz?

Reşit olmayan çocukların da cinsiyet değiştirme hakkına sahip olmasını destekliyor musunuz?

Çocukların gelişimini etkileyen cinsel içeriklerin herhangi bir kısıtlama olmadan medyada gösterilmesini destekliyor musunuz?

Cinsiyet değiştirme tanıtımı yapan görüntülerin medyada yayınlanmasını destekliyor musunuz?