İstiklal Caddesi bombalı saldırı davasında karar

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 12:54 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 3:06 pm

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında Ahlam Albashır’ın de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme Albashır’a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1.794 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin terör zanlısı Ahlam Albashir dahil 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nedeniyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Sanık Ahlam Albashir dahil 5 tutuklu sanık jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

MAHKEME BAŞKANIYLA BAŞBAŞA KONUŞMAK İSTEDİ

Sanıklara son sözleri soruldu. Ahlam Albashır, “Kendimi savunmayacağım bana vereceğiniz cezayı kabul ediyorum. Bu olan patlama ve vefat edilenlerden dolayı cezayı kabul ediyorum. Bu insanların hiçbirinin alakası yok. Sayın Başkanla başbaşa konuşmak istiyorum” dedi. Diğer sanıklar son sözlerinde beraatlarını talep etti.

İstiklal Caddesi’nde 6 vatandaşı katleden terörist: İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim

7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE BİN 794 YIL HAPİS CEZASI

Karar açıklayan mahkeme heyeti Ahlam Albashır’a “Devletin bütünlüğü bozma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis “Kasten öldürme” suçundan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 99 kez 18 yıl hapis, “Tehlikeli madde bulundurma” suçundan 12 yıl hapis ve 22 bin para cezası olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 794 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Kaynak: TELE1