Londra’da anne ve kızlarına ‘asitli’ saldırı: Saldırganın kimliği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 11:29 am - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 11:29 am

Londra‘da kimyasal madde ile anne ile kızlarına saldıran kişinin, 30’lu yaşlardaki Abdül Şükür Ezedi olduğu belirlenirken saldırganın daha önce de cinsel saldırı suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyinde bir kadın ve iki kızı arabalarının içindeyken alkali madde saldırısına uğradı. Clapham’da dün akşam saat 19.25 civarında yaşanan olayda, beş polis memuru ve yardım etmeye çalışan dört kişi hafif yaralandı. Metropolitan Polis Şefi Mark Rowley, BBC Londra Radyosu’na yaptığı açıklamada şüphelinin kurbanları tanıdığını ve hedef aldığını söyledi. Endişeleri anladığını ancak bu gibi olayların son derece nadir gerçekleştiğini belirtti.

HELİKOPTERLER İLE ARANIYOR

Saldırgan bütün gece helikopterlerle arandı ancak henüz yakalanamadı. Arama çalışmaları devam ediyor. Saldırganın son olarak Londra’nın kuzeyinde bir süpermarkette görüldüğü tespit edildi. Polis aranan kişinin 30’lu yaşlardaki Abdül Şükür Ezedi olduğunu söyledi.

KİMLİĞİ DE AÇIKLANDI

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, polis kayıtlarına göre saldırgan, 2018’de cinsel saldırı suçundan mahkum edildi. 3 ya da 4 yıl sonra ise sığınma statüsü aldı. Londra emniyeti, saldırganın neden bu saldırıyı gerçekleştirdiğinin henüz belli olmadığını da kaydediyor. Saldırıya uğrayan çocuklardan birinin sekiz diğerinin üç yaşında olduğu açıklandı. Anne ve küçük kızın yaralarının “kalıcı” olabileceği ifade edildi. 31 yaşındaki yaralı anneye yardım eden görgü tanıklarından biri, kadının “Göremiyorum, göremiyorum” diye ağladığını söyledi.

“KIZI İKİ KEZ YERE ÇARPTI”

Bölgede oturan bir çift yardım çağrılarının ardından sokağa gittiklerini anlattı. “Dışarı çıktık ve bir adamın bir kızı arabadan çıkardığını gördük. Sonra onu iki kez yere çarptı. Peşinden koştum ancak ayağımda terlik vardı ve çok uzağa gidemedim. Geri döndüğümde saldırıya uğrayan kadını gördüm. Gidip biraz su getirdim” diyen görgü tanığı, kadının yüzünde ciddi yanıklar olduğunu da ekledi.

Saldırıya uğrayan çocuklardan birini taşıyan eşinin yüzünde, kollarında ve dudaklarında da daha az ciddi yanıklar oluştu. Hastaneye götürülen tanık, tedavisinin ardından tahliye edildi. BBC İç Haberler Editörü Mark Easton, son yıllarda “asit saldırısı” olarak tanımlanan, amonyak, çamaşır suyu ve sodyum hidroksit gibi alkali maddelerin silah olarak kullanıldığı saldırılardan dolayı endişelerin arttığını söylüyor.

Londra’da kimyasal saldırı! İkisi çocuk 9 yaralı

Kaynak: TELE1