Kübra Par, Pervin Chakar’dan özür diledi!

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 1:37 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 1:40 pm

TV100 Sunucusu Kübra Par, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elini öptüğü fotoğrafla gündeme gelen Soprano Pervin Chakar’ın çok başarılı bir sanatçı olmadığı yönündeki sözleri nedeniyle özür diledi.

TV100 Sunucusu Kübra Par, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konserini dinledikten sonra elini öptüğü görüntüyle gündeme gelen Soprano Pervin Chakar hakkında söylediği, “Daha çok Kürt kimliği üzerinden yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş. Bunun üzerinden dünyada çeşitli operalara etkinliklere katılmış bir isim. Ancak sanatıyla dünya çapında başarılar elde ederek, klasik müzik otoriteleri tarafından dünyaca ünlü soprano olarak kabul edilmiş biri değil” sözleri hakkında özür diledi.

Açıklamalarının Pervin Chakar’ın Kürt olmasıyla bir ilgisi olmadığını söyleyen Kübra Par, “Dün de Fazıl Say ve çeşitli güvendiğim opera sanatçılarıyla konuştum. O günde yorumumu onlarla konuşarak yapmıştım. Fakat anlıyorum ki yorumum hem bir kırgınlığa yol açmış hem de kastını aşmış. Yaptığım yorumum Sayın Chakar’ın Kürt olması ya da etnik kimliğiyle kesinlikle bir ilgisi yoktu yaptığım yorumun. Eğer böyle bir yanlış anlaşılmaya neden olduysam açıklıkla özür dilediğimi belirtmek isterim. Yorumumun kendisinin etnik kimliğiyle bir ilgisi yoktu. Yayıncılık ilkeleri gereği bir gazeteci olarak söylemek isterim. Eğer haksızlık olarak algılandıysa özür diliyorum” dedi.

Fazıl Say’dan Pervin Chakar’a destek Özgür Özel’e kutlama

Kaynak: TELE1