Kılıçdaroğlu’nun ‘son çağrı’sına HDP’den destek

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 5:56 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 5:56 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik ‘son çağrı’sına HDP’li Meral Danış Beştaş’dan destek geldi: “Bu çağrıyı biz de defalarca tekrar ettik.”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik çağrısına bir gazetecinin sorusu üzerine değindi. “İktidar bu açıklamaları tehdit olarak değerlendirdi. Sizin değerlendirmeniz ne olacak?” sorusuna Beştaş, şu yanıtı verdi:

“Bunu bir tehdit olarak değerlendirmek bence mümkün değil. Bu iktidar bugün bu hukuksuzluklara, kamu görevlilerini de maalesef alet ediyor. Aslında sorumlu olmadıkları kanunsuz bir emri yerine getirmekle, onların sorumluluğu ortaya çıkıyor. Sandıkta bu iktidar gönderilecek ama bu suçu işleyenlerin bunun farkında olması yönünde bir çağrıdır. Bu çağrıyı biz de defalarca tekrar ettik.”

Kılıçdaroğlu’nun seslendiği ‘memur Teoman’: İşimin başındayım

TÜGVA ELEŞTİRİSİ: DEVLET İÇİNDE DEVLET

Türkiye Gençlik Vakfına (TÜGVA) ilişkin eleştirilerde bulunan Beştaş, “Cumhurbaşkanı her konuşmasında ‘tek, tek’ dese de tek bir sistem yok. ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak’ naraları atıyor ya aslında her şey çiftleşti, çoğullaştı, devlet içinde devlet var. TÜGVA işte bunun en önemli işaretidir” iddiasında bulundu.

Konya’nın Meram ilçesindeki silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin öldürülmesine ilişkin ise Beştaş, “Irkçılıkla mücadele, örtbas ederek olmaz, suçun teşhisi yapılmalı ve cezasızlık politikasına son verilerek yargılamalar yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yönelik iddiaları hatırlatarak bürokratlara seslendi ve ‘kanun dışı emirlere’ uymamaları için çağrıda bulunmuştu ve şöyle demişti: “Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı açıkça suçtur” demiş ancak kendisinin de 2001 yılında benzer bir çağrıyı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara: Bu size son çağrı, sıyrılamazsınız

Kılıçdaroğlu’na suç işliyor diyen Erdoğan da 20 yıl önce bürokratlara çağrı yapmış

Fuat Oktay’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu