Erdoğan ve Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:52 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 6:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yardımcısı Fuat Oktay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe CHP liderinin bürokratlara çağrısı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine seslendiği sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Avukatlarıyla aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında kendisine hakaret içeren ifadelerin de yer aldığını öne sürdü.

Oktay ise Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ilgili, “Vesayet ve paralel yapı algısı oluşturmaya çalışarak vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın her kesimini tehdit eden ve şaibe altında bırakanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bu paralel yapılara hesap sorulmalıdır. Zalimleri bağışlamak milletimize cefadır” dedi.

Kılıçdaroğlu’na suç işliyor diyen Erdoğan da 20 yıl önce bürokratlara çağrı yapmış

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara: Bu size son çağrı, sıyrılamazsınız

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yönelik iddiaları hatırlatarak bürokratlara seslendi ve ‘kanun dışı emirlere’ uymamaları için çağrıda bulunmuştu ve şöyle demişti: “Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı açıkça suçtur” demiş ancak kendisinin de 2001 yılında benzer bir çağrıyı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun seslendiği ‘memur Teoman’: İşimin başındayım