Kılıçdaroğlu’nun seslendiği ‘memur Teoman’: İşimin başındayım

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:44 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 5:05 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bürokrat’ tartışmasında örnek gösterdiği ‘Memur Teoman‘, “İşimin başındayım” dedi.

Reza Zarrab’ın sahte belgeyle Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınları fark edip tutanak tutan ve ‘Kahraman Memur Teoman’ olarak hafızalarda yer edinen Teoman Coşkun Dudak, siyasetçilerin açıklamalarının ardından yeniden gündemde.

Gündeme gelmesinin ardından İstanbul’dan Gaziantep’e tayin edilen ‘Memur Teoman’ın son görev yaptığı yer olarak Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü biliniyordu. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Teoman Çoşkun Dudak, “İşimin başındayım” diyerek, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı görevine devam eden Dudak, son dönemde yeniden gündeme geldiğini belirterek yöneltilen sorulara, “Teşekkür ederim ama bu konuda herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. İlginize teşekkür ediyorum, şu an herhangi bir şey söylemek istemiyorum” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yönelik iddiaları hatırlatarak bürokratlara seslendi ve ‘kanun dışı emirlere’ uymamaları için çağrıda bulunmuştu. CHP lideri konuşmasında, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında gündeme gelen memur Teoman’a da “Seni de unutmadık kardeşim” ifadeleriyle seslendi ve “Seni unuttuk zannetme, aklımızdasın gönlümüzdesin” demişti.

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara: Bu size son çağrı, sıyrılamazsınız

‘MEMUR TEOMAN’ KİM?

‘Memur Teoman’ Reza Zarrab’ın sahte belgeyle Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınları fark edip tutanak tutan ve ‘Kahraman Memur Teoman’ olarak hafızalarda yer edinmişti. Zarrab, 17-25 Aralık döneminde ortaya çıkan tapelerde Teoman’dan “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor. ‘Ben memuriyetimi yakamam’ diyor” diye bahsetmişti.

Kılıçdaroğlu’na suç işliyor diyen Erdoğan da 20 yıl önce bürokratlara çağrı yapmış