Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara: Bu size son çağrı, sıyrılamazsınız

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 3:11 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 5:16 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara ‘son çağrım’ diyerek seslendi: “Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun.” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden yeni bir video çekerek bürokratlara seslendi. “Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır” diyen CHP lideri, “‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu “Unutmayın Türkiye Devleti’ni şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında bunun elbet farkındayız ancak unutulmamalıdır ki devlete değil şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluluğu var” diye konuştu.

AKP’li Ünal’dan Kılıçdaroğlu’na ‘son çağrı’ yanıtı: Ateşle oynuyorsun

“REZALETİNİ HEP BERABER İZLİYORUZ”

Açıklamasında TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen belgeleri de gündeme getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu yine her yeri sardı. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturab altına almaya çalışmış. Sevgili halkım herhalde neyi çaldıklarının farkındasınız. Çalınan çocuklarınızın memuriyeti yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şukerasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların ise görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa bunları yapacak memur militanlar düzene eklemlenmiştir.

“İKTİDARIN DEĞİŞMESİNE AZ KALDI”

Şimdi hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların büyük bir kısmı ‘Emir aldık, uygulamak zorunda kaldık’ diyeceklerdir. Bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a çağrı yaptı, Kavcıoğlu görevden almalara ilişkin konuştu

“BU İLLEGAL, PARALEL SİSTEMLERDEN ELİNİZİ, ETEĞİNİZİ ÇEKİN”

Cenap Şehabettin’in bir sözü var. ‘En ağır angarya faydasızlığından emin olduğunuz işi vazife namına ifa etmektir’ Açıkça söylüyorum. Vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı izleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin.”

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı: Önce Erdoğan’ı dinleyin