Kaz Dağları’nı katleden şirketten yalan dolu rapor

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 7:57 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 7:57 am

Çanakkale’nin Kirazlı Atikhisar Havzası’nda yaşanan doğa katliamına ilişkin tepkiler devam ederken, Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından yalanlarla dolu bir “2017 Sürdürülebilirlik Raporu” yayınladığı ortaya çıktı.

Birgün’den Diren Deniz Sarı’nın haberine göre, Kazdağları’nda yapılan altın arama çalışmaları ile gündeme gelen Kanadalı maden şirketi Alamos Gold’un raporunda, yerel halk ve yönetimle sürekli iletişim halinde olunduğu, ve topluma okul, festival, burs konusunda yardım edildiği iddia ediliyor.

Flaş… Çevreciler Kaz Dağları’ndaki katliam sahasına girdi… ‘Altın’da ölüm var!

‘YEREL HALK İSTİYOR’ YALANI

Çevrecilerin ve yerel halkın başlattığı “Su ve Vicdan Nöbeti” her geçen gün büyürken şirketin raporunda “Yerel zorlukları anlama konusunda başarılı oldukları ve önceliklerinin yerel halkın istekleri olduğu” savunuluyor.

Oysa ki Kazdağları’nda on binlerce ağacın kesilmesine karşı hızla organize olan yerel halk, ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne başladı. Geçen hafta birkaç çadırın kurulmasıyla başlayan eylem, bir haftasını doldurmadan yüz çadırı aşkın bir katılıma sahne oldu. Bugün ise yerel halk ve çevrecilerden oluşan onbinlerce yurttaş, ağaçların kıyıma uğradığı maden sahasına yürüdü.

Moğollar Kaz Dağları için sahne aldı

YEREL YÖNETİMLE DİYALOG YALANI

CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin tüm tepkilerini duymazdan gelen Alamos Gold,  Kazdağları’nda maden faaliyetini sürdürürken söz konusu raporda, yerel yönetimle sürekli bir diyalog halinde olunduğu öne sürüyor. Bu iddianın aksine Çanakkale Belediyesi, tüm yurttaşları büyük nöbete çağırıyor.

Raporun tamamı için tıklayınız…