Kaz Dağları’nı talan eden kişiler hakkında suç duyurusu!

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 12:54 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 1:25 am

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kaz Dağları’nda yapılması planlanan altın arama faaliyetlerine karşı bugün Çanakkale Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

HKP Kirazlı Köyü Balaban mevkiinde yapılacak metalik maden arama faaliyetlerine karşı HKP Genel Sekreteri Av. Ali Serdar Çıngı ile Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak tarafından Çanakkale Savcılığı’na verilen suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak Çanakkale Adliyesi önünde basın açıklamasını okudu.

Adliye önünde bir araya gelen HKP üyeleri ; “Sömürgeci şirket, Kazdağlarını terk et”, “Emperyalistler, işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler”, “Emperyalist şirket, Kaz Dağları’nı terk et”, “Altıncı filo Kaz Dağları’ndan Defol” sloganları attı.

Kaz Dağları’ndaki katliama İlhan İrem de sessiz kalmadı: ‘Cennet ülkeyi cehalet cehennemine çevirdiniz’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, Orman ve Su İşleri Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf KANDAZOĞLU, Alamos Gold Madencilik CEO’su John McCluskey, Doğu Biga Madencilik Genel Müdürü Metin DEMİR ve Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Üyeleri hakkında; Anayasanın, Orman Yasasının, Çevre Yasasının, Milli Parklar Yasasının ihlali suretiyle TCK 305’inci maddede öngörülen temel milli yararlarımıza karşı faaliyette bulunarak toplumun çıkarlarını hiçe sayıp kendileri ve yandaşları lehine haksız yarar sağlama suçlarında suç duyurusunda bulundu.

Flaş… Çevreciler Kaz Dağları’ndaki katliam sahasına girdi… ‘Altın’da ölüm var!

Çolak açıklamasında “Sözde ÇED raporuna göre toplamda 45 bin ağaç kesileceği belirtilmesine karşın, emperyalist şirket doğaya, ormana acımadan daha şimdiden 200 bin civarında ağacı katletmiştir. Kaldı ki, verilen ÇED raporu Danıştay tarafından hukuksuz bulunmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Çolak konuşmasını “Basına yansıdığı kadarıyla Kaz Dağları’ndaki bu katliamın sadece Alamos’la sınırlı kalmayacağı, kırk civarında şirketin daha ruhsatlandırıldığı ve yakında bu şirketlerin benzer ağaç katliamlarına girişecekleri çok açıktır.” diyen Çolak; “Oysa dünyadaki her türlü kötülüğün kaynağı olan, doğayı kerte kerte zehirleyen, canlılar için yaşanılması zor bir ortam haline getiren bu emperyalist haydutların en önde gelenlerinden ABD ve Kanada, doğacı bir sözleşme olan “Kyoto Sözleşmesi”ni imzalamayı hâlâ inatla reddetmektedirler.”, diyerek sözlerini sürdürdü.

Tepkiler çığ gibi… Tarkan: ‘Yeter artık, bi durun kendinize gelin’

Açıklamada “Teşvik belgesi verme tekelini eline alan Tayyip Erdoğan; bu emperyalist tekele ‘Süper Teşvik’ vermiş midir, vermemiş midir?” sorusunu yönelten Çolak, “Ortada kuvvetli suç şüphesinin varlığı çok açıktır ve savcılık makamının şüphelilerin kimliklerinden bağımsız olarak, ulusal çıkarlarımızın korunması, Kaz Dağları’nda önümüzdeki günlerde daha da fazlası yaşanılacağı kesin olan; Tarih, doğa, çevre, canlı katliamlarının önüne geçilebilmesi için soruşturmayı acilen başlatması gerekmektedir.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

HKP Adliye önünde basın açıklamasının ardından maden işletmesinin bulunduğu Kirazlı Balaban Tepesi girişinde tutulan “Vicdan ve Su Nöbeti”ne katıldı.