Kayserispor’dan otel açıklaması: Fenerbahçe’nin ucuz gündemi

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 1:09 am - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 1:19 am

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, İstanbul’da Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in sahibi olduğu otelde konaklamalarıyla ilgili eleştirileri ‘Fenerbahçe’nin ucuz gündemi’ olarak niteledi.

Süper Lig’in 29. haftasında oynanan Galatasaray – Kayserispor maçı öncesi, Kayseri kafilesinin maç öncesi sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek’in sahibi olduğu otelde konaklaması gündem oldu.

Fenerbahçe maç öncesi Kayserispor’un bu otelde konaklamasına tepki gösterdi.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç bu eleştirilere kulübün YouTube kanalında basın mensuplarının ve taraftarların sorularını yanıtlarken yanıt verdi. Koç, Galatasaray karşısında beklemedikleri bir mağlubiyetle sahadan ayrıldıklarını dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Bahsi geçen oteli, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına yakın olması ve lokasyonu sebebiyle yıllardır kullanıyoruz. Bu, önceki yönetimlerin başlattığı bir süreç. Yıllardır Galatasaray maçlarına bu otelden gidildiğinde herhangi bir problem yoktu ancak bu yıl oluşan iklim, maalesef rakip takımın içinde bulunduğu yarış diyelim, bu tip bir soruna neden oldu. Aslında kulüp olarak ben kendime de kızıyorum. Yani bunun önlemini alıp, acenteyle iletişime geçip bu süreci buralara getirmeyebilirdik.

‘MAÇ SATMA CÜMLESİ ÇOK AYIP’

Fenerbahçe’nin bu kadar ucuz bir gündeme sarılıp ateş edeceğini açıkçası hiç aklıma getirmedim. Çok üzüldüm çünkü Fenerbahçe yönetimi bizi çok iyi tanıyor. Bizim sadece bir gece konaklamaya, böyle bir maçı satmayacağımızı çok iyi biliyor. Yani maç satma gibi bir cümleyi kurmak bile açıkçası bulunduğumuz dönemde çok ayıp. Biz kendilerine bunu açıkçası yakıştıramadık. Tersinden baktığınız zaman da Galatasaray’ın da bir açıklaması var. Burada sorun şu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki bu sürtüşmenin maalesef malzemesi haline geldik. Çok yoğun bir gündem oluştu. Bence gündemi gereksiz yere meşgul eden olaydı.”

Öte yandan Galatasaray, Kayserispor’u sahasında 6-0 mağlup etmişti.