İmamoğlu’nun ardından Kılıçdaroğlu’na Sakarya’da taşlı saldırı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 8:34 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 9:33 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu araca Sakarya’da 15 yaşındaki bir çocuk tarafından taşlı saldırı gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olmadığı çocuk serbest bırakıldı.

Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitingi sırasında yaşanan taşlı saldırının ardından şimdi de Sakarya’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu araca taşlı saldırı düzenlendi. Araçta büyük bir delik oluştuğu görüldü.

Saldırıyı gerçekleştirenin 15 yaşındaki bir çocuk olduğu belirtilirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun çocuktan şikayetçi olmadığı ve çocuğun serbest bırakıldığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU: KİMLİĞİ AÇIKLANMASIN AİLEYE DESTEK VERİLSİN

CHP’den yapılan açıklada, Kılıçdaroğlu’nun “Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir.” dediği belirtildi.

Açıklamda şunlar kaydedildi:

“Yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla geçen Sakarya Mitingimizin ardından, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsümüze, 15-17 yaşları arasındaki bir çocuk tarafından, taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız, olayı öğrenmesinin hemen ardından, Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç’u arayarak “Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir.” talimatını iletti.
Ayrıca, Sakarya Mitingimiz öncesinde, güzergahımız üzerinde bulunan bazı noktalara taşların yığıldığı ihbarı alınmıştı. Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz.”

CANAN KAFTANCIOĞLU: İKTİDARIN YARATTIĞI İKLİMİN SONUCU


TELE1 ekranlarında Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırıyı değerlendirdi.

Saldırıyı, iktidarın kutuplaştırıcı söylemlerinin yarattığı iklimin bir sonucu olarak nitelendiren Canan Kaftancıoğlu şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu’nun meseleye yaklaşımı tam da olması gerektiği gibi ve tüm siyasetçilere örnek olması dileğiyle. Mesele 16 yaşındaki bir çocuğun taş atmasından çok ötede bir mesele. Bu seçime giderken de ne yazık ki iktidardaki kötülük diye tabir ettiğim bu yapı, yani halka söyleyecek sözü kalmayan bu yapı, korku iklimi ve kutuplaştırma süreci ve böyle bir süreç yaratmak için iktidar eliyle yaratılan iklimin bir sonucu 16 yaşındaki evladımızın alıp o taşı atması. O nedenle bu iklimi bilinçli bir şekilde ortaya çıkaranlar bu memleketin başından gittiğinde bu örnekler artık geçmişteki küçük örnekler olarak hafızamıza yerleştireceğiz.”

İmamoğlu ‘Hesap soracağım’ diyerek taşlı saldırıda neler yaşandığını tek tek anlattı

İşte İmamoğlu’nun otobüsünün taşlandığı anlar