Hüseyin Örs’ü ziyaret eden Ahmet Davutoğlu hayatını kaybeden iki milletvekilini hatırlattı

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 9:50 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 9:50 pm

TBMM’de uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırılan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu iktidara, geçmişte TBMM’deki kavgalar nedeniyle hayatını kaybeden iki milletvekilini hatırlatarak, “Topluma şiddet kültürünü yaymayın” çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruklu saldırısı neticesinde hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti.

Meral Akşener ziyaret sonrası açıklama yapmazken Ahmet Davutoğlu gazetecilerin karşısına geçti.

HAYATINI KAYBEDEN İKİ MİLLETVEKİLİNİ HATIRLATTI

Ahmet Davutoğlu, geçmişte TBMM’de yaşanan kavgalar nedeniyle 1989’da hayatını kaybeden Milletvekili Abdürrezzak Ceylan ve 2001’de hayatını kaybeden Fevzi Şıhanlıoğlu’nu hatırlatarak herkese şiddet ortamının kalkması için çaba sarf etme çağrısında bulundu.

Davutoğlu konuyla ilgili olarak, “Bütün siyasi liderleri aklıselime davet ediyorum. Gerçekten şiddet olaylarındaki yaygınlaşma bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de yansıdı. Tabii Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bazen tartışmaların tansiyonu yüksek olabilir ama hiçbir zaman fiili bir saldırıya bunun dönüşmemesi lazım.
Dediğim gibi maalesef geçmişte iki milletvekilimizi 1989’da Abdülrezzak Ceylan’ı 2001’de Fevzi Şıhanlıoğlu’nu Meclis’teki bu tür müessif olaylarda kaybettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem milletin en âli en yüce makamıdır hem de siyasetin kültürünün nezaketinin yansıması gereken bir mekandır. Burada bile böyle bir şiddet söz konusu oluyorsa hepimizin yaklaşan seçim ortamıyla ilgili hem kaygı duyması hem de basiretle bu şiddet ortamının ortadan kalkması için çaba sarf etmesi lazım” şeklinde konuştu.

“ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM” AÇIKLAMASI ÜZERİNDEN İKTİDARA ÇAĞRI

Ahmet Davutoğlu, Zafer Işık’ın özür dilemeyeceği yönündeki açıklamasını yanlış bulduğunu belirttikten sonra iktidara “Topluma şiddet kültürünü yaymayın” çağrısı yaptı.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Bugün de üzücü olan hususlardan biri de şu ki: Hep beraber bu şiddet olayı karşısında tutum almamız gerekirken yapılan bazı açıklamalar yaşanan olay sonrasında -ki kalp pilinin durması ile çok ciddi hayati risk geçirmiş – bizi derinden üzüntüye sevk etti. Her şeyden önce bu olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekirdi. ‘Ben özür dilemeyeceğim’ demesi gerekçe ne olursa olsun -basına intikal ettiği için söylüyorum- bütün iktidar mensuplarına şu uyarıda bulunmak istiyorum: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni şiddetten uzak tutun. Topluma şiddet kültürünü yaymayın ve bugün yaşanan bu olaydan ders alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumlarının soğuk kanlılıkla, basiretle ve karşılıklı nezaket kuralları içerisinde yapılmasına özen göstermek lazım.”

AKP’li vekilin saldırdığı Hüseyin Örs’e AKP’den ziyaret