Hizbullah vurdu, İsrail karşılık verdi! İki sivil öldü

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 5:43 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 9:08 pm

Lübnan‘ın güneyinden İsrail’e bazı askeri noktalar hedef alındı. Hizbullah saldırıyı üstlenirken, İsrail topçu atışlarıyla karşılık verdi. Saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail-Hamas çatışması sürerken, Lübnan’ın Kefr Şuba beldesinden İsrail’in sınır üzerindeki bazı gözetleme noktalarına doğru antik füzesi ile saldırı düzenlendi.

İsrail ordusu saldırı yapılan bölgeye çok sayıda topçu atışı yapıldığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan yaklaşık 30 hava topunun atıldığı belirtildi. Bu havan toplarından bir kısmının “İsrail topraklarına” düştüğü bunun üzerine de atışların yapıldığı yerlerin vurulduğu ve saldırının devam ettiği ifade edildi.

Saldırılar sırasında İsrail’e tanksavar füzeleri fırlatma niyetinde olduğundan şüphelenilen bir “terör hücresi” tespit edildiği ve orduya ait bir uçağın bu hücreyi hedef aldığı da belirtildi.

İKİ SİVİL ÖLDÜ

İsrail’in topçu atışlarının bazıları Nebatiye vilayetine bağlı sınır üzerindeki Şebaa beldesindeki kimi evlere isabet etti. Şebaa’daki bir evin isabet aldığı saldırıda, 1 çiftin yaşamını yitirdiği ve Mercayun ilçesindeki hastaneye kaldırıldığı belirtiltildi.

HİZBULLAH ÜSTLENDİ

Hizbullah yaptığı açıklamayla üstlendi. Açıklamada ülkenin güneyde, Kefr Şuba çiftliklerindeki İsrail’e ait 4 askeri noktanın havan topu ve roketlerle hedef alındığı kaydedildi.

İSRAİL’E AİT GÖZETLEME NOKTASINA SALDIRI

Bu arada Hizbullah, Şeba Çiftlikleri bölgesinde İsrail’e ait bir gözetleme merkezine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah unsurlarının, Şeba Çiftliklerinde bulunan Birket en-Nakkar’da bir gözetleme ve izleme merkezine saldırdığı belirtildi. Merkezin vurulduğu ve teknik donanımının büyük kısmının tahrip edildiği bilgisi geçildi.

İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

 

 

 

 

 

 

Hamas-İsrail savaşında 8’inci gün! İsrail’in Gazzelilere verdiği süre doldu

Hamas siyasi liderlerinden Halid Meşal: Operasyonu biz de televizyondan öğrendik

Gazze’de morglar doldu, cesetler dondurma dolaplarına konuluyor!

Anadolu Ajansı Gazze’deki ekibine ulaşamıyor