Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2024 Cuma 8:15 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 8:15 am

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Celal Başlangıç yaşamını yitirdi.

Artı TV ve Artı Gerçek’in eski yayın yönetmeni gazeteci Celal Başlangıç bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Hastalığının ilerlemesinin ardından Almanya’nın Köln kentindeki bir hastanede tedavi altına alınan Celal Başlangıç yaşamını yitirdi.

CELAL BAŞLANGIÇ KİMDİR?

Gazeteci Celal Başlangıç, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1975 yılında Ege Ekspres gazetesinde başladı. Daha sonra sırasıyla Demokrat İzmir (1977) ve Politika (1979) gazetelerinde çalıştı.
1981 – 1984 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinin Adana Bölge Temsilciliği, İç Politika Servis Şefliği, Yazı işleri Müdürlüğünü yaptı. Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürü oldu.
Radikal gazetesinin kurucuları arasında yer aldı. Başlangıç, T24, Gazete Duvar, bianet’de yazdı.

Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Başlangıç’ın Kanlı Bilmece, Hayatın Rengi Gökkuşağı, Hayata Söylenmiş Şarkılar, Korku Tapınağı, Trilye’den Yusufeli’ne Adatepe’den Derik’e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar isimli kitapları bulunuyor.
Gazeteci Ayşe Yıldırım ile evli olan Başlangıç, 90’lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan çok sayıda hak ihlalini de haberleştirmişti.

Kaynak: TELE1