Gazze’de morglar doldu, cesetler dondurma dolaplarına konuluyor!

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 4:58 pm

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ismiyle başlattığı operasyonun ardından başlayan İsrail saldırılarında Gazze’deki bilanço giderek ağırlaşıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bini geçtiği bölgede hastanelerde yer kalmadığı için cesetler dondurma dolaplarına konuluyor.

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı başlattığı operasyonun ardından İsrail’in başlattığı çatışmalar 8. gününde de devam ediyor. Son olarak 2 bin 215 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan Gazze’de İsrail ordusunun gece gündüz devam eden hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazelerini koymak için hastanelerde yer kalmadı.

Şüheda Aksa Hastanesi önünde dondurma dolaplarına konan cenazeleri gösteren hastane görevlisi Ebu Ammar Yasir Ali ise cenazeler ile ilgili Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu. “Durum çok kötü, hastanelerde bu kadar sayıda cenazeyi koyacak yer yok. Artık yiyecekleri saklamak için kullanılan dolapları kullanıyoruz. Cenazeler kokmaya başladı. İsimleri bilinmeyen cenazeler bunlar, kim olduklarını bile bilemiyoruz.” dedi.

Hamas-İsrail savaşında 8. gün! İsrail ordusunun saldırıları gece boyu devam etti