HDP’nin Şirinevler’deki basın açıklamasına polis müdahalesi

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 5:33 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 5:42 pm

 HDP’nin Şirinevler’de düzenlemek istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Bahçelievler ilçe binasına saldırı düzenlenmişti. HDP’liler yaşanan saldırıya ilişkin basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Açıklamaya polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

HDP milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri bugün saat 16.00’da Şirinevler meydanında basın açıklaması yapmak istedi. Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, polis müdahalesine tepki gösteren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, “Bizim parti binamıza yapılan silahlı saldırıyı demokratik hakkımızı kullanarak bir basın açıklaması ile protesto etmek istedik. Ancak yüzlerce polis ile engellemeye çalıştılar. Bu karanlık zihniyetin korkusudur. Birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltı ve silahlı saldırılarla bizi sindiremezler” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir kişi HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenlendi. Saldırıda iki partilinin yaralandığı açıklandı.  İddiaya göre kimliği belirlenemeyen saldırganlar, kendisine çay ikram eden bir partisini üzerine çay dökerek yaraladı. Saldırganı engellemeye çalışan bir başka parti üyesi de de bıçakla hafif yaralandı.

“BEŞTAŞ: SİLAHIN TUTUKLUK YAPTIĞI BİLGİSİ VAR”

TELE1’den Begümhan Aydoğan’ın ‘Gün Ortası’na konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, saldırıya ilişkin “Silahın tutukluk yaptığı ve 1 kişinin yaralandığı bilgisi var şu an. Yine gündüz ortasında İstanbul’da bir saldırı. Tesadüf olarak görmek mümkün değil. Bıçaklı yaralama olduğu ve ağır olmadığı bilgisi var. Önümüzdeki dakikalarda daha ayrıntılı açıklama yapacağız. Yarın Deniz Poyraz’ın davası var, o saldırganların da bağlantıları henüz ortaya çıkarılmış değil. Biz Türkiye’nin 3’üncü büyük partisiyiz, mücadelemizden vazgeçecek değiliz” açıklamasını yaptı.

Deniz Poyraz’ın katili laf attı salon gerildi