Deniz Poyraz’ın katili laf attı salon gerildi

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 1:38 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 5:46 pm

Deniz Poyraz’ı HDP İzmir İl binasında katleden Onur Gencer bugün hakim karşısına çıktı. Gencer duruşma salonundan çıkarken izleyicilere laf attı, duruşma salonunda kısa süreli tartışma çıktı.

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda başladı. Duruşmaya ara verildiği sırada katilin duruşma salonundan çıkarılırken laf atması üzerine avukatlar duruma tepki gösterdi. Yaşanan olay sonrası salonda arbede çıkarken Poyraz’ın ailesi ve avukatlar mahkeme heyetine katil neden bu kadar rahat diye tepki gösterdi.

Davaya yönelik çok sayıda katılım nedeniyle avukat 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna alınan duruşmada Gencer’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve “iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme” ile “Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

DURUŞMAYA ERTELEME KARARI

Mahkeme başkanının duruşmayı 4 Ocak tarihine erteleme kararı alması üzerine avukatlar ile mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı. Tarihin makul olmadığını, bu kadar erkene tarih verilemeyeceğini söyleyen avukatlara mahkeme başkanı “Sadece yılbaşından sonraki haftamız boş” diye cevap verdi. Süren müzakereler sonucu mahkeme başkanı davanın ikinci duruşmasını 24 Ocak tarihini verdi.

Davanın ikinci duruşması 24 Ocak’ta İzmir Şakran Ceza İnfaz Kurumu kampüsündeki adliyede görülecek.

 

İşte Erdoğan’ın B planı