İstanbul’da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 5:54 pm

İstanbul’da silahlı ve bıçaklı bir kişi HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırdı. Saldırıda iki partilinin yaralandığı açıklandı. Saldırıyla ilgili valilikten de açıklama geldi.

İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen iki saldırgan, iki partiliyi yaraladı.

İddiaya göre kimliği belirlenemeyen saldırganlar, kendisine çay ikram eden bir partisini üzerine çay dökerek yaraladı. Saldırganı engellemeye çalışan bir başka parti üyesi de de bıçakla hafif yaralandı.

Duvar’ın aktardığına göre partililer tarafından engellenmeye çalışılan saldırganlar, olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

BEŞTAŞ: SİLAHIN TUTUKLUK YAPTIĞI BİLGİSİ VAR

TELE1’den Begümhan Aydoğan’ın ‘Gün Ortası’na konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, saldırıya ilişkin “Silahın tutukluk yaptığı ve 1 kişinin yaralandığı bilgisi var şu an. Yine gündüz ortasında İstanbul’da bir saldırı. Tesadüf olarak görmek mümkün değil. Bıçaklı yaralama olduğu ve ağır olmadığı bilgisi var. Önümüzdeki dakikalarda daha ayrıntılı açıklama yapacağız. Yarın Deniz Poyraz’ın davası var, o saldırganların da bağlantıları henüz ortaya çıkarılmış değil. Biz Türkiye’nin 3’üncü büyük partisiyiz, mücadelemizden vazgeçecek değiliz” açıklamasını yaptı.

TELE1 ekibi İzmir’deki son gelişmeleri aktardı

HDP’Lİ BİROL: BİNAYA NORMAL YURTTAŞ GİBİ GİRİYOR

TELE1’e konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol ise şunları anlattı: “Deniz Poyraz’ın duruşmasına denk geldi saldırı. Parti binamızda 3 kişi vardı. Normal yurttaş olarak giriyor şahıs. Çay ikram ediyorlar ona. Çayı bir anda arkadaşımızın üzerine atıyor. Bir arkadaşımızı bıçaklıyor. Silahı tutukluluk yapıyor. Arkadaşımız bıçak yaralaması ve üzerine kaynar su döküldüğünden tedavi altına alındı.”

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu kaçarak binayı terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 2 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir” denildi.

DENİZ POYRAZ DAVASI YARIN BAŞLIYOR

Öte yandan HDP İzmir il binasına 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda HDP’li Deniz Poyraz yaşamını yitirmişti. Davanın duruşması yarın İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davada sanık Onur Gencer ilk defa mahkemeye çıkarılacak ve ifadesi alınacak.

Deniz Poyraz’ın katilinin saldırı sonrası yaptığı yazışma iddianameye girdi