Özgür Özel’le görüşen Erdoğan’dan ‘yumuşama’ mesajı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2024 Cuma 2:37 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2024 Cuma 3:00 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyarete ilişkin, “Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmesinin ardından ilk kez konuştu. Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne giden Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin, “Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması, iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

Özel’in ziyareti ile ilgili, “Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız.”

Özgür Özel 28 Şubat’ı hatırlattı, Erdoğan Bakan Tunç’la görüştü

 

Kaynak: TELE1