Hamas: Gazze’den Mısır’a göç olmayacak

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 8:11 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 8:17 pm

Hamas lideri İsmail Haniyye, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’den Filistinlilerin çıkmayacağını ve Mısır’a göç etmeyeceğini söyledi.

İsrail, Gazzelilere tahliye için verdiği süre dolarken, Hamas lideri İsmail Haniyye bir video mesaj paylaştı. Haniyye mesajında, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarına rağmen Filistinlilerin topraklarını bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Gazze halkı toprağına kök salmıştır, vatanına sımsıkı bağlıdır, toprağını terk etmeyecek, göç etmeyecektir” diye konuştu.

Gazze’den Mısır’a göç olmayacağının altını çizen Haniyye, “Mısır’daki kardeşlerime şunu söylüyorum; bizim kararımız topraklarımızda kalmaktır. Gazze’den Mısır’a göç olmayacak” şeklinde konuştu.

Gazze’ye destek gösterilerinin artması talebinde bulunan Haniyye, “Devletimiz olana, esirlerimiz ve kutsallarımız özgürleşene, yerinden edilmiş insanlarımız evlerine dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haniyye, Hamas’ın çocukları ve yaşlıları hedef almadığını da belirtti.

Hamas-İsrail savaşında 8’inci gün! Netanyahu Gazze sınırında: Bir sonraki aşama yakın

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 724’ü çocuk, 458’i kadın 2 bin 215 kişinin öldüğünü, 8 bin 714 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 54 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail’in saldırılarında ayrıca Gazze’de 9, Lübnan’da ise 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Hamas siyasi liderlerinden Halid Meşal: Operasyonu biz de televizyondan öğrendik

Hizbullah, İsrail hedeflerini vurdu

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Mısır’da ‘Filistin’ mesajı