Gerçek ‘Squid Game’ oyununa Squid Game’in yaratıcısından yorum

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 4:00 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 4:00 pm

Squid Game’in yaratıcısı, dizinin YouTube’da ortaya çıkan gerçek hayattaki versiyonlarına dair düşüncelerini paylaştı.

Rastgele seçilen 456 oyuncuyu turnuvada 456 bin dolar (yaklaşık 6,2 milyon TL) nakit ödül için yarışmaya davet eden videocu MrBeast, geçen ay popüler Netflix dizisinin ölümcül olmayan gerçek hayattaki versiyonunu oluşturduktan sonra manşetlere çıkmıştı. Videoda yarışmacıların misket, halat çekme ve cam köprü mücadelesi gibi oyunlara katıldığı görülüyordu.

Independent Türkçe’nin haberine göre geçen hafta Gotham Ödülleri’ne katılan dizinin yaratıcısı Hwang Dong-Hyuk, YouTube’da hayran yapımı versiyonların bazılarını izlediğini itiraf etti. Screen Rant’in haberine göre Hwang, “Bir kısmını izledim. Bayıldım. Diziyi tanıtmama da yardımcı oldular. Bu yüzden daha fazla kişinin bunu yapmasını isterim” dedi.

Squid Game gerçek oldu: Bu sefer ölen olmadı, birinciye yarım milyon dolar verildi

NE OLMUŞTU?

YouTube’da 83,5 milyon abonesi olan MrBeast, videosunun 3,5 milyon dolara (yaklaşık 48 milyon TL) mâl olduğunu ve bunun 1,5 milyon dolarının (yaklaşık 20 milyon TL) para ödüllerine gittiğini söyledi. Bu haber yazılırken video yaklaşık 150 milyon kez izlenmişti. Squid Game’den farklı olarak, YouTuber’ın oyununa katılanların hiçbiri elenince zarar görmedi, hatta elenen oyunculara katıldıkları için bir miktar para verildi.

Gerçek Squid Game yarışması 111 milyon izlendi!