Erdoğan’a eski AKP Genel Başkan Yardımcısı’ndan yanıt: Boş çuval ise bu korku, telaş niye? 

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2019 Salı 10:40 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı 11:22 am

Erdoğan’ın “bedelini ağır öderler” sözüne eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ yanıt verdi. Özdağ, “Bu ihanetlerin içerisinde olanlar en ağır bedeli öder” sözlerine, “Boş çuval ise bu korku, telaş niye? Tehdit bizi korkutmaz, tam tersine cesaretlendirir” karşılığını verdi.

AKP’nin özgürlükçü ve demokrat yanını kaybettiğini, artık toplumun hayallerine değil korkularına hitap ettiğini kaydeden Selçuk Özdağ, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yeni parti hazırlıklarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde yer alan eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Boş çuval gibi devrilecekler” ve “Bu ihanetlerin içerisinde olanlar en ağır bedeli öder” sözlerine, “Boş çuval ise bu korku, telaş niye? Tehdit bizi korkutmaz, tam tersine cesaretlendirir” karşılığını verdi.

AKP’nin özgürlükçü ve demokrat yanını kaybettiğini, artık toplumun hayallerine değil korkularına hitap ettiğini kaydeden Özdağ, Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak “Temennimiz tek hareket olarak güçlü çıkmak.

Ancak siyasette her zaman temenniler yetmiyor. Dileriz Türkiye’nin biriken problemlerine çare olacak bir alternatifle hep beraber ortaya çıkılır” dedi.

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın sorularını yanıtladı. İşte Özdağ, özetle şu görüşleri dile getirdi:

KORKULARA HİTAP

AK Parti kurulurken yoksullukla, yolsuzlukla mücadele, özgürlük ve demokrasi vaat etmişti. Başlarda özgürlükçü demokrat bir çizgi izledi. Ekonomide kısmi başarılar elde etti.

Ancak zamanla kendini devletle özdeşleştirerek özgürlükçü demokrat yanını kaybetti.

Artık toplumun geleceğine hitap edemiyoruz, geçmişi anlatarak geleceği kurtarmaya çalışıyoruz. Vaatlerimiz kalmadı, inandırıcılığımızı kaybettik.

SİSTEM DEĞİŞTİRİLMELİ

Ne denilmişti, “terör bitecek” bitti mi? “Meclis güçlenecek”, güçlendi mi? “Bürokratik vesayet bitecek”, bitti mi, daha kötüsü geldi, “ekonomi uçuşa geçecek” geçti mi, neyi vaat ettiysek tam tersi oldu.

Meclis, bakanlıklar sembolik hale geldi. Kurumların içi boşaltıldı, yargı siyasallaştı, devletin birliğini, milletin bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamı sadece AK partilileri temsil eder hale geldi.

Dünyada böyle bir sistem yok.