Erbakan iddialara yanıt verdi: Sadece üç büyükşehir…

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 4:29 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 4:29 pm

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan yerel seçimlerde ittifakın sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir çerçevesinde olacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesini AKP’nin kazanması durumunda Recep Tayyip Erdoğan’dan İGDAŞ ve Kent Lokantaları gibi İBB iştiraklerini istediği öne sürülmüştü. Erbakan iddiaları yalanlayarak, ittifak ihtimalinin 3 büyükşehir çerçevesinde olacağını kaydetti.

Akademisyen Zeliha Burtek’in verdiği sokak röportajı gündem oldu! “Türkiye’de sosyal çürüme var”

‘SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Erdoğan’la 40-45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Erbakan, “Görüşmede Gazze ve ülke gündemi ile birlikte yerel seçime yönelik iş birliğini de konuştuk. Ancak bizim bu görüşmede Malatya, Bursa Büyükşehirlerini istediğimiz hatta İstanbul Büyükşehir’in bazı iştiraklerini istediğimiz iddialarını açık bir şekilde net bir şekilde reddediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), belediyenin işlettiği lokantaları masaya yatırıp da bir pazarlık yapmamız söz konusu olamaz. Hiçbir yetkilimiz de AK Partili yetkililerle ittifaka yönelik hiçbir temasta bulunmadı. Dolayısıyla kamuoyunda ortaya atılan iddialar tümüyle gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜKŞEHİR BAZINDA OLABİLİR’

Yeniden Refah Partisi’nin 150 belediye başkan adayını açıkladıklarını dile getiren Erbakan, “Biz bugüne kadar 150 belediye başkan adayımızı ilan ettik bu açıkladığımız adaylardan da geri dönüş olması mümkün değil. Başından beri de söylediğimiz gibi bir ittifak söz konusu olursa sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir bazında olabilir. Diğer il ve ilçelerde biz kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Teşkilatlarımız da yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar kritik olmadığı görüşündeler. Yetkili kurullarımızla istişare ederek kararımızı önümüzdeki günlerde vereceğiz” dedi.

Asgari ücrette yine rakam çıkmadı, Türk-İş temsilcisi sorulara kızıp kaçtı

Kaynak: TELE1