Eğitim-İş’in Meclis önündeki eylemine polis müdahalesi
1 Şubat 2022 SalıEğitim -İş, Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin kabul edilmemesi talebiyle Meclis önüne giderek eylem yaptı. Basın açıklaması yapmak isteyen eğitimciler polisin müdahalesi ile karşılaştı.
Eğitim-İş Sendikası, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin kabul edilmemesi yönünde çağrıda bulunmak için Meclis önüne geldi. Sendika üyelerinin, teklifin geri çekilmesini talep etmek için açıklama yapması çevik kuvvetlerle engellendi. Polis ekipleri, grubun önüne barikat oluşturunca tansiyon yükseldi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın da aralarında bulunduğu eğitimcilere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in de destek verdi. Grubun mücadelesi sık sık polis tarafından ‘Yapılan eylem kanuna aykırıdır. Lütfen eyleminize son veriniz’ anonslarıyla bölündü. Eğitimciler mücadelelerini sürdürerek basın açıklamalarını gerçekleştirdi.
GAZETECİLERE DE MÜDAHALE EDİLDİ
Öte yandan, Meclis önündeki grubu görüntüleyen basın ekibi de polisin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Polis, bir kameramanı tepkisiz kalmasına rağmen defalarca iterek uzaklaştırmaya ve görüntü almasını engellemeye çalıştı.
ÖĞRETMENLİK KANUNU GÖRÜŞÜLMESİ ERTELENDİ
Bugün görüşülmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi gelen tepkiler üzerine yarına ertelendi.
Benzer Haberler
CHP’li vekillerden Mehmet Ali Çelebi’ye sert tepki! Utanma duygusu yok
07/08/2022 19:12
Petrol istasyonu sahipleri CHP Genel Merkezi’nde toplandı
03/08/2022 17:16
Özgür Özel’den Bülent Turan’a: Ucuz yalan peşindesiniz
02/08/2022 15:09
Kılıçdaroğlu: Sağlıkta şiddetin sorumlusu AKP ve MHP’dir
01/08/2022 15:37
AKP, MHP ve HDP gelmedi! Meclis’teki ‘sağlıkta şiddet’ toplantısı yapılmadı
01/08/2022 15:16
Ali Mahir Başarır’dan polise ‘şerefsiz’ diyen AKP’li vekile ‘fezleke’ tepkisi
28/07/2022 13:11