Diyanet yalanlarken doğruladı! 4-6 yaşa Kuran kursu

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 9:38 am - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 9:44 am

Diyanet 4-6 yaş grubu için Kur’an kurslarının zorunlu hale getirilmesini de içeren çalışmasını reddetti, “Burada amaçlanan Kur’an kursuna giden çocukların zorunlu eğitim almış sayılmaları…” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik toplantılar planlanması haberlerine ilişkin olarak açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nun Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler’in 3. maddesinde, “4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir” ifadesinin yer aldığı belirtildi.

Bu ifadelerin, “Milli Eğitim Bakanlığının 5 yaş için uyguladığı okul öncesi zorunlu eğitimin yerine 4-6 yaş Kur’an kurslarının getirilmesi” şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Söz konusu maddede 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını tercih eden ailelerin ve kurslara devam eden öğrencilerin mağdur olmaması için bu dönemlerinin zorunlu eğitim çerçevesinde değerlendirilmesinin müzakere edilmesi planlanmaktadır. Burada Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur’an kurslarını tercih eden velilerin çocuklarının da zorunlu olarak düşünülen okul öncesi eğitimi almış kabul edilmeleridir.”

Diyanet şimdi de eğitim sistemini hedef aldı! ‘4-6 yaşa Kur’an kursları zorunlu olsun’