Diyanet şimdi de eğitim sistemini hedef aldı! ‘4-6 yaşa Kur’an kursları zorunlu olsun’

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 6:19 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2021 Çarşamba 9:18 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu için Kur’an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik plan yaptığı ortaya çıktı.

Sosyal medya düzenlemesi, midye ve açık büfe gibi fetvaları tepki çeken son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitime yönelik planları ortaya çıktı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, bu planlar Diyanet’in ‘2021 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda yer aldı. Raporun ‘Eğitim hizmetlerine yönelik planlanan faaliyetler’ bölümüne göre Diyanet, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılması için MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı yapacak.

Raporda “4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerine yönelik tezli/tezsiz yüksek lisans programı açılmasına yönelik 29 Mayıs Üniversitesi ile toplantı yapılacaktır. İhtiyaç odaklı ve 4-6 yaş Kur’an kurslarına yönelik rehber öğretici kılavuzu hazırlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Raporda “13-18 yaş grubunun ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur’an kursları programı hazırlanması çalışmaları tamamlanacaktır” denildi. Raporda ayrıca başkanlığın ‘yaygın din eğitimi bağlamında erken çocukluk dönemi din ve değerler eğitiminde gelecek perspektifi’ konulu çalıştay düzenleyeceğine de yer verildi.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dün de “TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kuran kursları açıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

 

DİYANET RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Ali Erbaş’a tepki yağıyor! ‘Kendini şeyhülislam olarak görüyor’