DEVA Sözcüsü Şahin’den Ağıralioğlu’na yanıt: İttifak olmasaydı bir tane dahi milletvekili çıkaramayacaktı

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 5:57 pm - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 5:58 pm

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu‘nun ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışına yanıt verdi. Şahin, “Eğer bir ittifak yapıp parlamentoya gelmemiş olsaydı İYİ Parti yüzde 9,72 oy almıştı. İttifakın bir bileşeni olmasaydı oyu heba olacaktı. Bir tane dahi milletvekili çıkaramayacaktı.” dedi.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini söyledi. TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru’nun konuğu olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ağıralioğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Ağıralioğlu Cumhur İttifakı’na ne mesaj verdi?

“MİLLET İTTİFAKI’NIN PARÇASI OLARAK PARLAMENTOYA GELMİŞ VEKİLLERDEN BİRİSİ”

Şahin, şunları söyledi:

Ağıralioğlu’nun açıklaması partinin kurumsal yapısını bağlayacak bir açıklama değil. Kendisi partinin yetkili kurullarında görevli değil. Siyasi partiler içinde farklı görüş ve düşünceler olabilir. Bunları ulu orta ifade etmese daha şık olur. Düşüncesini sandığa gittiğinde dilediği gibi tercihte bulunabilir. En nihayetinde seçilmiş bir milletvekili. Geçtiğimiz dönem itibariyle de Millet İttifakı’nın bir parçası olarak parlamentoya gelmiş vekillerden birisi. Ağıralioğlu’na şunu hatırlatmak lazım; eğer bir ittifak yapıp parlamentoya gelmemiş olsaydı İYİ Parti yüzde 9,72 oy almıştı. İttifakın bir bileşeni olmasaydı oyu heba olacaktı. Bir tane dahi milletvekili çıkaramayacaktı. Oysa ittifakın avantajıyla parlamentoya girdiler ve hakkıyla da vekillik yaptılar. Şahsın görüşünü tüm bir siyasi partiyi teşmil edecek şekilde yorumlamamız doğru olmaz.