Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Ağıralioğlu Cumhur İttifakı’na ne mesaj verdi?

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 12:01 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 12:01 pm

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, “Ağıralioğlu’nun ‘yol haritası’ ” başlıklı bir yazı kaleme alarak İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı basın toplantısında Cumhur İttifakı’na da mesajlar verdiğini yazdı.

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Meclis’te düzenlediği basın açıklaması sonrası “Ağıralioğlu’nun ‘yol haritası’ ” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erkin yazısında, Ağıralioğlu’nun seçim tarihi bu kadar yaklaşmışken eleştirilerini parti içerisinde yapabileceğini ama medyayı tercih ettiğini ifade ederken Ağıralioğlu’nun “Seçime girmemiş, sandık görmemiş, oyunun ne olduğu belli değil ama memleket yönetiminde nüfuzu var, inisiyatifi var. Buna sebep olanların başında Türk milliyetçilerinin dağınıklığı, başka partilerde birbirlerini itham ettiğini düşünenlerdenim. Bu seçim bunun son seçimidir diyorum. Önümüzdeki seçimin belirleyeni, yöneteni, imza atanı, karar vereni, program uygulayanı biz olacağız” ifadelerinin ‘yol haritası’nı oluşturduğunu düşündüğünü belirtti.

Flaş kulis: Yavuz Ağıralioğlu BBP’nin başına geçmek istiyor…

CUMHUR’A DA MESAJ VERDİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İYİ Parti’li Ağıralioğlu’nun Cumhur İttifakı’na da mesaj verdiğini belirten Erkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İYİ Parti’nin ‘sert’ vekilinin açıklamalarında bir vurgu daha vardı: ‘… Münasebetsiz ittifakların, saçma sapan pazarlıkların, kirli hesapların, asla bir araya gelmeyecek beraberliklerin, besleyeni, gerçekleştireni, tahakkukunu gizleyeni olan bu 50+1’in memlekete yapılmış en büyük kötülük olduğunu söyleyenlerdeniz’

Bu noktada hem AKP hem de MHP içinde yüzde 50+1’e karşı çıkanlara da mesajını verdi. Bakalım… Tarih ne gösterecek? 1995-97 arasında Nizam-ı Alem Ocakları’nın genel başkanı, BBP’de Muhsin Yazıcıoğlu’nun yardımcısı Ağıralioğlu, 2011’de lideri olmak istediği (başaramadığı) ‘milliyetçi’ cenahın başına geçebilecek mi?”

Adaylık başvurusu yapmayan Yavuz Ağıralioğlu’ndan flaş açıklama