Derbi öncesi taktik savaşı! Çalımbay yeni diziliş deniyor, Kartal agresif oyun oynatacak

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 10:32 am - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 10:32 am

Süper Lig’de Cumartesi akşamı karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında maç öncesinde taktik savaşı başladı. Sarı lacivertli ekipte İsmail Kartal oyuncularına baskılı ve agresif bir futbol oynama talimatı verirken, Çalımbay derbiye farklı bir diziliş ile çıkmayı planlıyor. İşte dev derbi öncesinde iki kulüpteki son gelişmeler…

Süper Lig’in 15’inci haftasında Beşiktaş sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Dev derbi öncesinde iki takımın da teknik direktörleri maça yoğunlaştı.

Sarı lacivertli ekipte derbiye yönelik yapılan antrenmanlarda ofansif yöne ağırlık verildi. Deplasmanda rakibine karşı baskılı bir futbol oynatmak isteyen İsmail Kartal, sahaya agresif bir futbol yansıtmayı planlıyor.

KARTAL’DAN ÜÇ TALİMAT

Ligde Galatasaray ile rekabet halinde olan ve Sivasspor galibiyetiyle zirvedeki yerini koruyan sarı lacivertli ekip puan kaybı yaşamak istemiyor. Kartal’ın derbi öncesinde takımına üç talimat verdiği öğrenildi.

İşte o talimatlar:

Adam paylaşımına dikkat: Defans hattı rakibi yakın karşılayacak. Adam paylaşımı konusunda dikkatli olunacak ve rakip oyunculara boş alan bırakılmayacak. Ceza sahasına yakın yerlerde faul yapılmayacak.

Top kaybı yasak: Orta alanda basit top kaybı yapılmayacak. Toplu oyunda sakin kalınacak, gereksiz çalım yapılmayacak. Topun hızını artırarak ve defans arkasına atılan paslarla pozisyon bulunacak.

Önde pres yapılacak: Rakip beklerin arkasına koşular atılacak. Hücum bölgesinde tempo yapılacak. Kapılan topları hızla kanatlara gönderilecek. Özellikle Dusan Tadic ile İrfan Can Kahveci üzerinden oynanacak.

BEŞİKTAŞ’TA EKSİKLER CAN SIKIYOR

Beşiktaş’ta son idmanda sakatlanan Omar Colley’in oynama şansının yarı yarıya olduğu belirtildi. Açıklamada, “Dizinde kapsüler gerilme ve kısıtlı alanda kemik ödemi tespit edilen Colley’in Fenerbahçe kadrosunda bulunup bulunmayacağına maç günü karar verilecektir” ifadelerine yer verildi.

Derbide Masuaku, Rosier, Rashica ve Yakup Arda’nın forma giyemeyecek. Amartey ve Bailly ise Fenerbahçe’ye karşı sahada olacak. Ayrıca Ghezzal’ın da ilk 11’de olmasa da geniş kadroda yer alacak.

ÇALIMBAY RAKİBİ ŞAŞIRTMAK İSTİYOR

Sakat oyunculardan umduğu haberi alamayan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, derbiye farklı bir dizilişle çıkıp rakibini şaşırtmayı düşünüyor.

Beşiktaş günü taktiksel çalışmalarla geçirdi. Basına kapalı antrenmanda Rıza Çalımbay derbi taktikleri üzerinde durdu.

Çalımbay’ın çift forvetli 4-4-2 dizilişini denediği Rebic ve Muleka’yı dönüşümlü olarak hücumda kullandığı öğrenildi. Öte yandan Hasan Arat bugün başkan olarak ilk kez Nevzat Demir Tesisleri’nde olacak.

ORTA ÜÇLÜ BELİRLENDİ

Çalımbay, Fenerbahçe karşısında Salih Uçan’ı kulübeye çekmeyi, orta alanı Chamberlain-Amir-Gedson üçlüsünden kurmayı düşünüyor.

Onur ve Umut’un iki kanta beki olacağı maçta yabancı kontenjanı sıkıntısı yaşamayacak Çalımbay, daha dinamik ve süratli bir orta alan kurmayı planlıyor. Kurt hoca, Chamberlain ile hücum anlamında daha fazla yaratıcılık arayabilir. (Sözcü)

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde deplasman seyircisi kararı!

Beşiktaş’ta derbide oynayamayacak isimler belli oldu

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin bilet fiyatları açıklandı

 

Kaynak: TELE1