Deprem bölgesinde Tetanos uyarısı: Lütfen en yakın görevlimize başvurun

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 5:27 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 5:27 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sizlerden çok hafif de olsa depremde yara almışsanız Tetanos aşısını hiç ihmal etmemenizi istiyorum. Lütfen en yakın görevlimize başvurun” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca, bölgede Tetanos tehlikesi olduğunu belirterek yurttaşlardan hafif de olsa yara almışlarsa aşı olmalarını istedi.

Koca şunları söyledi:

“Bugünlerde hassas olunması gereken bazı sağlık konuları var. Bunlardan biri Tetanostur. Tetanosa neden olan mikrop paslı çivi, bıçak veya metal kesikleriyle kolayca bulaşabilir. Vücuttaki yaralar, cilt enfeksiyonları mikrobun bulaşmasına fırsat tanır. Tedbire büyük önem veriyoruz. Deprem bölgesinde enkazda çalışan görevlilerin Tetanos aşılarını yaptık. Öncelikle yaralılar olmak üzere depremzedelerin Tetanos aşıları da yapılmış durumdadır. Sizlerden çok hafif de olsa depremde yara almışsanız Tetanos aşısını hiç ihmal etmemenizi istiyorum. Lütfen en yakın görevlimize başvurun.”

Deprem bölgesinden kanser uyarısı: 10 Çernobil’e bedeldir