Deprem bölgesinden kanser uyarısı: 10 Çernobil’e bedeldir

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 1:48 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 1:50 pm

Onkolog Dr. Üstün Ezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde biriken molozlardaki kansorojen asbeste dikkat çekerek, “Bu kadar Asbet tahminen 10 Çernobil’e bedeldir” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem bölgesine yönelik peş peşe sağlık sorunları uyarıları geliyor.

Sağlık Bakanlığı dün depremlerden etkilenen Hatay’da salgın hastalıkların tespitine yönelik laboratuvar kurulduğunu açıklamasının ardınan LÖSEV Kurucusu Onkolog Dr. Üstün Ezer’den deprem bölgesine yönelik kanser uyarısı geldi.

Dr. Üstün Ezer, bölgedeki enkazlardan çıkan molozlardaki asbestin 10 Çernobil’e bedel olduğu değerlendirmesinde bulundu.

“KİMSE LÖSEMİ VE KANSER OLMAKTAN KAÇAMAYACAK”

Üstün Ezer’in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“KIZSANIZ DA UYARMAK ZORUNDAYIZ ! Depremde 100 milyon ton moloz çıkacak Yani koskoca ERCİYES DAĞI büyüklüğünde 1- Bu moloz nereye dökülecek. 2- Tahlil yapılıp asbest ve diğer kanserojen yükü ölçülecek mi ? 3- Asbestin, hava-su- bulutlar ile yayılarak kanser yaptığı biliyor musunuz

EĞER TEDBİR ALINMAZ İSE KİMSE LÖSEMİ ve KANSER OLMAKTAN KAÇAMAYACAK. Bu deprem molozlarından çıkacak zehirli / kanserojen ASBEST önce bölgede sonra da tüm Türkiye de milyonlarca çocuk ve insanımızda korkunç hastalıklara neden olacak Bu kadar ASBEST tahminen 10 Çernobil’e bedeldir

Biz de LÖSEMİ ve KANSERİN “ Celal Şengör’ü” olduk. Felaket habercisi gibi KANSER GELİYOR diyoruz. KANSEROJEN ASBEST vb içeren Bu deprem molozları kontrolsüz her yere dağıtılır, dere yataklarına dökülürse hepimiz KANSER OLACAĞIZ Depreme aldırmadığınız gibi buna da aldırmıyorsunuz

Daha 4 ay önce asbest yüklü Brezilya savaş gemisine karşı çıkan kişi ve kuruluşların sessizliği insanları ürkütüyor. Burada çıkacak 100 milyon ton moloz ASBESTİ Zannederim 100 Brezilya gemisine bedeldir . Neyi bekliyoruz , Kanserin kapımızı çalmasını mı”

Depremlerin ardından Hatay’da salgın hastalık taraması