Denizde kaybolan 2 liseliyi arama çalışmalarında 4’üncü gün! Cep telefonu, mont, kalem ve para bulundu

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 2:43 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 2:43 pm

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde fırtınanın oluşturduğu dev dalgalara kapılan liselileri arama çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor. Olay yerine 2 kilometre mesafedeki sahilde, kayıp öğrencilere ait olabileceği değerlendirilen mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar para bulundu.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 27 Kasım Pazartesi günü etkisini gösteren şiddetli fırtına nedeniyle dalgalar yükseldi. İlçe sahilindeki deniz fenerinin bulunduğu alana giden Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık, fırtına sonucu yükselen dev dalgalara kapılarak bir anda gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye ekipler sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen 4 gündür sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

SONAR TEKNOLOJİLİ CİHAZLA SUDA ARAMA YAPILDI

Bölgede kayıp liselilere ulaşmak için ekipler, sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladı. Havadan helikopter destekli aramaların dördüncü gününe, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı. Yaklaşık 100 kişilik ekip tarafından, akıntı tehlikesine karşı sürdürülen arama çalışmalarına, çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı.

ARAMA ÇALIŞMALARI EŞYALARIN BULUNDUĞU NOKTADA YOĞUNLAŞTIRILDI

Öte yandan arama çalışmalarına destek veren SÜR-AK gönüllüleri, olay yerine 2 kilometre mesafede Vakfıkebir ilçesi sahilinde kuma gömülü kayıp öğrencilere ait olabileceği değerlendirilen mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar paraya ulaştı. Bu gelişme üzerine ekipler, arama çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırdı.

Trabzon’da dev dalgalara kapılan 2 kişi kayboldu!

Kaynak: TELE1