Davutoğlu’ndan AKP’nin kapısını çalar gibi açıklama

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 3:04 pm

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “İsrail Büyükelçiliği, derhal Türkiye’den gönderilmelidir” dedi. ‘One Minute’ çıkışı üzerinden Erdoğan’ı öven Davutoğlu “Bugün susmasını yüreğim kabul etmiyor” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Saadet Grubu’nın grup toplantısında konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: ZULMÜN ZİRVESİ

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gazze’de hastanenin bombalanmasına ilişkin, “Ne yazık ki karşılaştığımız manzara tahminlerimizin ötesinde. Dün toplama kamplarından şikayet edenler, bugün Gazze’de 21’inci yüzyılın toplama kampını oluşturdu. Dün soykırımdan şikayet edenler, bugün tarihin en acımasız katliamlarından birini gerçekleştirdi. Dün gece bir hastanenin Gazze’de vurulması, zannediyorum ki bu zulmün zirvesi oldu. Önce biraz tereddüt ettiler, ‘Bunu sonuna kadar sahiplenelim mi sahiplenmeyelim mi’ diye, arkasından da hiç utanmadan sıkılmadan bunu kendilerinin yapmamış olabileceğini söylüyorlar. ‘Yapmadık’ da diyemiyorlar tam olarak. Hem yapıyorlar hem de tepkinin boyutlarını görünce imtina etmek için yol arıyorlar. ABD Başkanı, Amerika’dan bunun coşkusunu yaşamak için geliyor. Amerika buna alışık” diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da Gazze’de meydana gelen hastane saldırısını lanetledi. Yapılanın bir ‘savaş suçu’, ‘katliam’ ve ‘devlet terörü’ olduğunu söyleyen Davutoğlu, son nefesine kadar Filistinlilerin yanında olduğunu belirtti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Derhal ulusal yas ilan edelim. TBMM heyeti oluşturulsun, bu bombalanan hastaneye gitsin. Burada konuşmakla olmaz. Kimse İsrail karşıtı eylemleri engelleyemez. Dün kimden talimat alındı da biber gazı sıkıldı. Burası İngiltere, Almanya değil. Türkiye insani yardım koridoru açılmasına öncülük etsin. İsrail Büyükelçiliği, derhal Türkiye’den gönderilmelidir” dedi.

‘O LİDERİN SUSUYOR OLMASINI YÜREĞİM KABUL ETMİYOR’

Davutoğlu devamında Erdoğan’dan şöyle bahsetti: “Ben bir lider tanıdım. Beraber olmaktan gurur duyduğum. ‘One minute’ dediğinde yüreğimin kıpır kıpır olduğu ve herkes onu tehdit ederken ‘Sayın Başbakanım merak etmeyin. Bugün tarih yazdınız. Bunun gereğini yaparız’ deyip Şimon Peres’e özür dilettiğim bir lider tanıdım. Bugün o liderin 10 gündür susuyor olması yüreğim kabul etmiyor. Ey İsrail diye çıkıp haykırmamasını yüreğim kabul etmiyor.”

İsrail’in dün akşam Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Hamas-İsrail savaşının 12. günü! İsrail’e giden Biden hastane katliamına ‘patlama’ dedi

İsrail’den bir savaş suçu daha! Gazze’de hastaneyi vurdu: 500 ölü

İstanbul’da ‘İsrail’ protestosu! Gözaltılar var, 1 kişi öldü 63 kişi yaralandı

Gazze’deki hastane katliamı dünya basınının manşetlerinde!