İstanbul’da ‘İsrail’ protestosu! Gözaltılar var, 1 kişi öldü 63 kişi yaralandı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 11:37 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 11:41 am

İstanbul Valiliği, İsrail’in dün Gazze’de sivillerin bulunduğu hastaneye yaptığı saldırı sonrası İstanbul’daki protestolara ilişkin açıklama yaptı. Valilik, “Müdahaleye mecbur kalmak bizleri de yürekten yaralamıştır” açıklaması yaparken, 5 kişinin gözaltına alındığını 63 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan eylemler sırasında kalp krizi geçiren 1 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Valiliği, İsrail’in Gazze’de sivillerin bulunduğu hastaneyi vurmasının ardından İstanbul’da yaşanan protesto eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. Valilik, protestolar sırasında bir kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini, 63 kişinin yaralandığını ve polise saldıran 5 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“5 KİŞİ GÖZALTINDA”

“17.10.2023 Çarşamba günü, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur. Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır.”

“1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

“Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.”

İstanbul’daki İsrail protestosuna katılan Saadet Partili ismin babası hayatını kaybetti

“MÜDAHALEYE ZORUNDA KALMAK BİZİ DE YARALADI”

“Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı – terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.”