Başsavcılık ‘çocuklara yanlış aşı’ iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 11:55 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 3:02 pm

İzmir’de 1 aylık bebeğe Hepatit-B aşısı yerine Covid-19 aşısı yapıldığını ileri süren ailenin suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

İzmir’de bir aylık bebeğe Covid aşısı yapıldığı iddiaları hakkında savcılık soruşturma başlattı. İddiayı, Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl NTV yayınında dile getirmişti.

Bebeklerine Hepatit-B aşısı yerine Covid-19 aşısı yapıldığı öne süren ailenin suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. İddialara yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Çocuklara aşı yapıldı diyen profesör çark etti

“OTUZ GÜNLÜK BİR BEBEĞE İLK DEFA COVİD AŞISI YAPILDIĞI SÖYLENDİ”

Ailenin Avukatı Dilek Güzel yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan ve aile hekimliği tarafından takibi yapılan yeni doğan aşı takvimine uygun olarak 30’uncu gün aşısı (Hepatit aşısı) yapılmak üzere mahalledeki Aile Hekimliği Birimi’ne götürülüyor, burada aşı uygulanıyor ve anne-bebek eve dönüyorlar.

Baba işe gidiyor, 2-3 saat kadar sonra, müvekkillerimin evine gelinerek bebeğe Hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Biontech (Covid-19 aşısı) uygulandığı, bebeğin acil olarak hastaneye götürülmesi gerektiği söylenmiş ardından bebek Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürülmüş.”

Doktorlar dünyada otuz günlük bir bebeğe ilk defa BioNTech Covid-19 aşısının uygulandığını ve aşının etkilerini bilemediklerini söylediklerini aktaran Güzel, bebeğin durumunun bir hafta boyunca takip edildiğini belirtti.

Müvekkillerinin aşılamayı önemli bulan ve kendileri de aşı yaptırmış kişiler olduğunu aktaran avukat, bu durumun aşı karşıtlığı propagandası amacıyla kullanılmasını kabul etmediklerini söyledi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştı.

Profesörden çok konuşulacak açıklama! Çocuklara kızamık yerine Covid-19 aşısı mı yapıldı?

Prof. Dr. Zafer Kurugöl’e soruşturma!