Prof. Dr. Zafer Kurugöl’e soruşturma!

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 2:59 pm

Sağlık Bakanlığı, bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyledikten sonra çark eden Prof. Dr. Zafer Kurugöl hakkında soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Bakanlığımız güçlü ve güvenli bir aşı takip sistemine sahiptir. Bakanlık deposundan çıkıştan ilgili kişiye uygulanışına kadar bütün süreç, barkodla dijital olarak takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahip ülkelerin başında geliyoruz. Bilhassa birinci basamak sağlık kuruluşlarımız bu hususta titizlikle ve fedakarca yaygın aşılama programlarını başarıyla yürütmüşlerdir. Soğuk zincirin kırılması, sistemde herhangi bir aksama olması, aşamalardan herhangi bir düzeyde hata yapılması halinde sistem otomatik olarak uyarı vermekte ve gerekli incelemeler yapılarak tedbirler alınmaktadır. İlgililer hakkında soruşturma yapılmaktadır.

İzmir ilimizde hatalı aşı uygulamasına ilişkin, sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelimizin tutanağı üzerine bir soruşturma yürütülmektedir. Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. Yakın takibi devam etmektedir. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, dün akşam saatlerinde katıldığı bir televizyon programında skandal bir açıklama yapmıştı. “Zaman zaman kızamık ve hepatit aşıları ile covid aşıları karıştırılarak çocuklara covid aşısı yapılıyor” diyen Kurugöl daha sonra çark etmiş, olayın münferit olduğunu söylemişti. Kurugöl’ün 20 Ocak 2021’de attığı tweet kendisini yine ele verdi. Tweette çocuklar üzerinde çalışma yapılacağına dair bilgi yer alıyordu.

Zafer Kurugöl açıklamasında birden fazla çocuktan bahsetmesine rağmen bugün farklı bir açıklama yaparak dünkü açıklamasından dolayı özür diledi. Kurugöl münferit diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Bu aşılama Ege Üniversitesi’nde yapılmamıştır. Bu aşı 104 milyon dozun içerisinde münferit bir olaydır. Olay üç ay önce oldu. Sağlık Bakanlığı da işleme almıştır. Bu aşı İzmir dışında bir yerde yapılmıştır fakat çocuk bölgenin en güçlü hastanesi olduğu için bizim hastanemize gelmiştir. Bu çocuğun izlenimini biz yaptık. Aşı yapılır yapılmaz bu çocuk hastaneye getirildi. Bunu yapan kişiler bunu gizlemediler bilerek de yapmadılar. Bir aylık çocuğa Hepatit B aşısı yapıldı. Bu bebeği Sağlık Müdürlüğü gönderdi. Küçük bir bebekte bile kovid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor. Çocuklarda da insanlarda da aşılama çok önemlidir. Aşıya karşı direnen kişiler topluma haksızlık ediyorlar. Aşılamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.” Kurugöl, “Başka bebeklere uygulanmış olabilir mi?” sorusuna ise “Hayır, bilgimiz yok. Bir bebekten bahsediyoruz” dedi.

“ÇALIŞMA YAPILMIYOR” DEMİŞTİ, TWEETİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, olayın münferit olduğu üzerinde duran Kurugöl’ün 2o Ocak 2021’de attığı tweet ortaya çıktı. Kendisini yeniden yalanlayan Kurugöl, yaptığı paylaşıma yazar Osman Müftüoğlu’nu etiketleyerek, çocuklar üzerinde çalışma yapılacağını duyurdu. Söz konusu tweet şu şekilde:

Çocuklara aşı yapıldı diyen profesör çark etti