CHP heyeti Silivri Cezaevi’nde! “Merdan Yanardağ gibi biz de dimdik ayakta olacağız”

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 12:13 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 12:55 pm

Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan CHP heyeti montaj kumpasıyla tutuklanan Merdan Yanardağ‘ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından yurttaşlara seslenen heyet, “Sadece Merdan Yanardağ’ın yanında değil, TELE1’in yanında olmanızı ve destek vermenizi bekliyoruz” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın hukuksuz tutuklamasına ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan heyet, Silivri Cezaevi’nde tutulan Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti. Heyet ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ, BASKILARA DİRENECEĞİZ”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“TELE1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, arkamda gördüğünüz Silivri Cezaevi’nde. Haksız tutukluluk sürecinin başlamasının üzerinden 4 gün geçti. Kendisiyle 45 dakika süren bir görüşme yaptık. Merdan Yanardağ son derece moralli, sağlıklı ve keyifli gördüm. Herkese kendi direnişinin ilham vermesini beklediğini hissettim. Tıpkı Merdan Yanardağ gibi biz de dimdik ayakta olacağız. Boyun eğmeyeceğiz. Baskılara direneceğiz. Bu bir oyun. Bu işin mahkemelerin, hakim, savcı ve cezaevlerinin olması bu oyunu değiştirmez. Kamuoyu nezdinde başlandı. Merdan Yanardağ’ın ismine, itibarına, gazeteciliğine, kanalına haksız yere saldırıldı. O ne bir suçlu, ne bir terörist. Sizin de sadece Merdan Yanardağ’ın yanında değil, TELE1’in yanında olmanızı ve destek vermenizi bekliyoruz.”

Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ’a 18 Dakika desteği! “Emre ile konuşayım…”

“TELE1’E DESTEK OLMANIZI BEKLİYORUZ”

“CHP’nin kurduğu heyetten 2 arkadaşımız yarın da Merdan Yanardağ’a ziyaret edecek. Biz her gün Merdan Yanardağ’ı unutturmamak için, muhalif medyayı susturmalarına engel olmak için parti olarak elimizden geleni yapacağız. Sizlerden beklentimiz TELE1’e desteğiniz… Bir muhalif medyanın eksilmesine hiçbirimizin artık rıza göstermesi mümkün değil.”

Fatih Altaylı: Yanardağ’ın 5 beterini söyleyenler TRT’de yönetim kurulu üyesi oldu

“CEZAEVİDEKİ AYDINLAR, GAZETECİLER, SİYASETÇİLER BAYRAMA AİLELERİNDEN MAHRUM GİRDİ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise şöyle konuştu:

“Bayram günü cezaevinde bir gazeteciyi ziyaret etmek zorunda kalmamız, Türkiye’de basın özgürlüğünün, demokrasinin, halkın haber alma hakkının ne durumda olduğunu başlı başına gösteren bir şey. Cezaevlerinde; gazeteciler, aydınlar, hak savunucuları, aktivistler ve siyasetçiler maalesef bayrama ailelerinden, sevdiklerinden mahrum girdi. Bunlardan sonu da maalesef Merdan Yanardağ oldu”

Murat Ağırel Merdan Yanardağ’ı yazdı! “Terör övgüsü ve şiddete özendirme çağrısı yok”

“MERDAN YANARDAĞ’IN ÖZGÜRLÜĞÜ 85 MİLYONUN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMEK”

“Ben Sayın Berberoğlu’nun dayanışma çağrısını yinelemek istiyorum. Bu sadece TELE1’e yönelik bir operasyon değil. İktidarın Türkiye’de konuşulmasını, bilinmesini istemediğini konuşanları susturmak için geniş bir sindirme operasyonunun parçası. Ne ilk, ne son. Ama Merdan Yanardağ’ın sözleri çok net. Toplumun tüm kesimlerinin buna karşı durması çağrımızı da eklemek isterim. Merdan Yanardağ’ın özgürlüğü 85 milyonun özgürlüğü demek. 85 milyonun haber alma hakkını savunmak demek. Onun içeride geçirdiği her dakika, her gün de aslında 85 milyonun özgürlüğünün alındığı her dakika, her gün demektir. Tüm kesimleri TELE1’le ve halkın haber alma hakkı için yayıncılık yapma gayreti içindeki basın kuruluşlarıyla ve gazeteciler dayanışma, hem de sadece basına değil toplumun tüm kesimlerine yönelik gözdağı operasyonlarına karşı da birlikte omuz omuza mücadele çağrısında bulunuyorum. Grup Başkanımız Özgür Özel, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile bundan sonra neler yapılmalıdır, bu susturma operasyonlarına dur demek için çalışma da mutlak surette yapılacak.”

Rahmi Turan Merdan Yanardağ’ı yazdı: Hukuk yine ayaklar altına alındı!

MERDAN YANARDAĞ’DAN MESAJ!

Öte yandan Çakırözer, Merdan Yanardağ’ın cezaevinden gönderdiği mesajı da aktardı. Yanardağ’ın Çakırözer ile paylaştığı açıklaması şöyle:

“Bu yaşadığım bir demokrasi mücadelesi. Sözlerim hiçbir şekilde suç değil. Ama benim üzerimden bütün toplumu ve muhalif kesimleri sindirmeye, susturmaya çalışıyorlar. Anayasa ve uluslararası sözleşmeler tarafından teminat altındaki basın ve ifade özgürlüğüyle, haber alma hakkını yok etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

Antidemokratik hiçbir girişim karşısında boyun eğmeyeceğiz. TELE1 ve muhalif medya kuruluşları bu tip antidemokratik baskılara alışkındır. Zorbalığa karşı mücadele etmesini bilirler.

Ben AKP mahkemelerinde ilk kez yargılanmıyorum. İlk kez hapis de yatmıyorum. Türkiye’de aydın ve muhalif olmanın bedelinin buralardan geçmek olduğunu gayet iyi biliyorum.

Daha önce olduğu gibi hem adımı, hem mesleğimi, hem de felsefi tercihlerimin onurunu koruyarak buraya girdiğim gibi, buradan dimdik çıkacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü benden suçlu çıkmaz, hele terörist hiç çıkmaz.

Bu süreçte dayanışma gösteren tüm dostlara, tüm dostlara ve medyadaki meslektaşlarıma teşekkür ediyor, sevgi saygılarımı iletiyorum.”

Doğan Tılıç: Merdan Yanardağ’ın eğilmeyen boynu hepimizin boynu olacak

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP Genel Merkezi’mizin görevlendirmesiyle bayram günü Merdan Yanardağ’ı ziyarete geldi. Merdan Yanardağ, yapmış olduğu 20-25 dakikalık konuşmanın 2-3 dakikalık kısmı kesilerek, montajlanarak tutuklandı. Zaten hakkında yurtdışına çıkma yasağı mevcut. Yurtdışına çıkma yasağı olan bir kişinin kaçma şüphesiyle tutuklanması hukuka uygun bir durum arz etmiyoruz.

TELE1 çalışanlarından dayanışma çağrısı!

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

“Ne CHP, ne de Merdan Yanardağ gibi muhalif gazeteciler terörle yan yana alınamaz. Ne CHP’den ne de muhaliflerden terörist çıkmaz. Merdan Bey’in avukatları itiraz süreçlerini başlattılar. Muhtemelen önümüzdeki hafta itirazda bulunacaklar. Biz de Genel Merkez’e durumu raporlayacağız. Süreci yakından takip edeceğiz.”

Merdan Yanardağ’dan mesaj! “Boyun eğmeyeceğim”

“MERDAN YANARDAĞ TERÖRÜ ÖVECEK BİRİ DEĞİL, BUGÜNE KADARKİ YAYIN POLİTİKASI ORTADADIR”

“Programın bütünü, bütün olarak değerlendirildiğinde bu suçlama tamamen ortadan kalkıyor. Bağlamından kopartılmış, kes kopyala yapıştır mantığıyla 2-2 buçuk dakikalık bir montaj söz konusu. Merdan Yanardağ da açıkça ifade etti. AKP’li Galip Ensarioğlu’nun başlattığı süreci hatırlatmak için söylemiş olduğu sözler. Merdan Bey, terör örgütü liderini övüyormuş gibi kamuoyuna bilinçli bir şekilde yansıtılmaya çalışıldı. Merdan Bey de biz de biliyoruz ki Merdan Yanardağ terör örgütlerini övecek bir kişi değildir. Bugüne kadarki yayın politikası da ortadadır. Hukuk da eninde sonunda Merdan Bey’in haklılığını tescil edecektir. Tüm vatandaşlarımızı desteğe davet ediyoruz.”

68 kuşağından TELE1’e destek ziyareti! “Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır”