Fatih Altaylı: Yanardağ’ın 5 beterini söyleyenler TRT’de yönetim kurulu üyesi oldu

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:03 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:03 am

Gazeteci Fatih Altaylı, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın montaj kumpasıyla hedef alınıp hukuksuz bir şekilde tutuklanmasını köşesine taşıdı. Altaylı, “Merdan Yanardağ’ın söylediklerinin aynısını değil, 5 beterini söyleyenleri TRT yönetim kurulu üyesi yaparak taltif ederken, zengin ederken, Merdan Yanardağ’ı tutuklamak büyük haksızlık” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, AKP’li Galip Ensarioğlu’nun PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları yorumladığı ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri cımbızlanarak bağlamından koparıldı.

Yanardağ, montaj kumpasıyla sosyal medyada hedef gösterilirken, İYİ Parti’nin üst düzey isimleri Yanardağ’a yönelik linçe çanak tuttu. Kumpasla hedef alınan Yanardağ, 4 gündür hukuksuz bir şekilde tutuklu!

Doğan Tılıç: Merdan Yanardağ’ın eğilmeyen boynu hepimizin boynu olacak

“BÜYÜK HAKSIZLIK”

Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki yağarken, bir destek de Gazeteci Fatih Altaylı’dan geldi. Altaylı, bugünkü köşesinde, “Merdan Yanardağ’ın söylediklerinin aynısını değil, 5 beterini söyleyenleri TRT yönetim kurulu üyesi yaparak taltif ederken, zengin ederken, Merdan Yanardağ’ı tutuklamak büyük haksızlık” ifadeleriyle Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz etti.

Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ’a 18 Dakika desteği! “Emre ile konuşayım…”

Altaylı, yazısının ‘Yanardağ’ı da TRT yönetim kuruluna alsanıza’ başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Merdan Yanardağ’ın sarf ettiği cümleleri savunacak halim yok.

Tam 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkede, terör örgütünü, terör örgütü liderini savunmak benim becerebileceğim bir iş değil.

Ancak haksızlığa, adaletsizliğe ve eşitsizliğe göz yummak da benim için terör örgütünü desteklemek kadar imkânsız bir durum.

Merdan Yanardağ’ın söylediklerinin aynısını değil, 5 beterini söyleyenleri TRT yönetim kurulu üyesi yaparak taltif ederken, zengin ederken, Merdan Yanardağ’ı tutuklamak büyük haksızlık.

Eğer bir bazı şeyler suç ise, herkes için suçtur.

Bizden olana suç değil, bizden olmayana suç diyemezsiniz.

Öcalan ve PKK övgüleri düzen birini TRT’yi yönetim kurulu üyesi yaparken, çok daha azını söyleyen birini içeri atıyorsanız ortada çok ciddi bir adalet sorunu var demektir.

Bu sorunu iktidar partisinin adının başına Adalet yazarak ortadan kaldıramazsınız.

Sadece komik olursunuz!”

Murat Ağırel Merdan Yanardağ’ı yazdı! “Terör övgüsü ve şiddete özendirme çağrısı yok”

Rahmi Turan Merdan Yanardağ’ı yazdı: Hukuk yine ayaklar altına alındı!

Ender İmrek: Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasıyla muhalif herkese susma çağrısı yapılıyor