68 kuşağından TELE1’e destek ziyareti! “Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır” 

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:31 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:31 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına tepkiler çığ gibi büyürken, Yanardağ’a destek mesajları da gelmeye devam ediyor. 68 kuşağından oluşan bir grup TELE1’in İstanbul’daki ofisini ziyaret ederek, “Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır” çağrısı yaptı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ‘Öcalan’ çıkışını değerlendirdiği yayındaki ifadeleri cımbızlanarak bağlamından koparılan ve hedef gösterilmesi sonrası tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a destek yağıyor.

Rahmi Turan Merdan Yanardağ’ı yazdı: Hukuk yine ayaklar altına alındı!

Hukuksuz bir şekilde tutuklanarak Silivri Cezaevi’nde mahkumiyet yaşanan Yanardağ’a, 68 kuşağından da destek geldi. 68 kuşağından oluşan grup, TELE1 televizyonu ziyaret ederek, kararın hukuksuz olduğunu vurguladı.

Murat Ağırel Merdan Yanardağ’ı yazdı! “Terör övgüsü ve şiddete özendirme çağrısı yok”

“KAMU VİCDANI KANADI”

Ziyarette bulunan grup, “Merdan Yanardağ hukuksuz yere hapiste tutuluyor” açıklamasını yaptı. Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan da Merdan Yanardağ’a destek verdi.

Ender İmrek: Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasıyla muhalif herkese susma çağrısı yapılıyor

“Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır” diyen Atılgan’ın açıklaması şu şekilde:

“Yanardağ, montaj video kayıtlarıyla sözleri çarpıtılarak hedef gösterilmesi üzerine tutuklandı. Yargı erkinin siyasi iktidarın sopası haline getirildiği ülkemizde, bir süredir iktidar tarafından hedef gösterilen Yanardağ’ın şahsında, bağımsız basını susturmak için, montaj video kumpasıyla, kamu vicdanını kanatan bir müdahale gerçekleştirilmiştir. Bu mesnetsiz tutuklama kaldırılmalıdır.” 

Sefer Selvi Merdan Yanardağ’ı çizdi!

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK”

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Gutierrez, seçimlerden bu yana Türkiye’de basın özgürlüğü alanında daha fazla gerileme yaşandığını söyledi. Gutierrez, 20’den fazla uluslararası medya özgürlüğü ve gazetecilik kuruluşunun,  AB Konseyi’ne Türkiye ile kurulacak ilişkilere dair çağrısını hatırlatarak, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Avrupalı hükümetlere ve politika yapıcılara, medya özgürlüğü ve temel hakların geliştirilmesinin Türkiye ile gelecekteki ilişkilerin merkezinde yer almasını sağlamaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Doğan Tılıç: Merdan Yanardağ’ın eğilmeyen boynu hepimizin boynu olacak