TELE1 çalışanlarından dayanışma çağrısı!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 5:18 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 5:44 pm

TELE1 çalışanlarından demokrasi güçlerine çağrı

“Son seçimlerin ardından bir kumpas ve linç kampanyası ile TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklanarak yeni dönemin ilk hamlesi yapıldı.

Demokrasinin kırıntısına tahammülü olmayanların “YÜZYILLIK PARANTEZ” olarak gördükleri Cumhuriyet ile hesaplaşmalarını bu dönemde tamamlamak isteyecekleri açıktır.

Yanardağ’ın tutuklanması, TELE1’in kapatılmak istenmesi ve diğer demokrasi güçlerini hedef alan saldırılara sessiz kalınırsa gerisi de çorap söküğü gibi gelecektir. Ülkenin geleceği açısından yeni baskı dönemine kararlı bir itiraz gösterilmesinin önemi açıktır.

İlk andan itibaren Yanardağ ve TELE1’e dayanışma gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu saldırılara karşı tek güvencemiz, tüm demokrasi güçlerinin dayanışmasıdır. Dayanışma, demokrasi ve laiklikten yana herkesin, olanaklarını kullanarak elinden geleni yapması ile büyüyecektir.

Trol ordusunun algı ve operasyonlarına karşı TELE1 televizyonunu ve internet sitesini takip ederek, Youtube kanalına abone olarak gelişmeleri yakından takip etmek de bu dayanışmanın bir parçasıdır.

Tüm kamuoyunu, cezaevinden gönderdiği son mesajda “Türkiye’nin tüm demokrasi güçlerine ve topluma, TELE1 ve TELE1 yayıncılığı ile dayanışma içerisinde olma çağrısı yapıyorum” diyen TELE1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ’ın dayanışma çağrısına katılmaya davet ediyoruz.

Tele1 çalışanları olarak biz de Merdan Yanardağ’ın izlediği gazetecilik anlayış ve ilkelerinden taviz vermeden aynı inanç ve kararlılıkla yayınlarımızı sürdürecek, Tele1 üzerinden tüm özgür basını hedef alan saldırılar karşısında yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.”